Следва

Фетучини Алфредо в сметана и броколи

Face to face с едно ново и различно лекарство при първи симптоми на настинка и грип

Виждам го за пръв път на бюрото на главния редактор. Тя го държи винаги близо до себе си и ревниво го пази...

Life преди 9 години

Виждам го за пръв път на бюрото на главния редактор. Тя го държи винаги близо до себе си и ревниво го пази. Казва ми, че откакто го е открила, не иска никой друг. Сега обаче има среща в конферентната зала, а той е останал тук. Промъквам се и го разглеждам, има стилен дизайн в червено и синьо, както и два вида капсули-дневна и нощна...хм, стана ми още по-интересно. Компактен е, но вдъхва респект. Не го познавам, а бих искала. Затова...

V.S.: Здравей, кой си ти всъщност?
HUMEX: Малък, компактен и силен екземпляр от модерните средства против гадния грип. Казвам се Хюмексгрип, но на кратко можеш да ми викаш Хюмекс.

V.S.: Как се озова тук и защо ТЯ те държи непрестанно на бюрото си?
HUMEX: Можеш да Я попиташ и лично, но истината е, че откакто ме откри, винаги ме държи под ръка. А иначе, основната ми цел е да ви лекувам. Конкретно и точно - при настинка и грип!

V.S.: Т.е. ти си Спасителят от настинка и грип?
HUMEX: Точно така. Тук съм, за да помогна да се справите с него, защото го умея, защото съм създаден за това и защото с вложеното в мен се постигат оптимални и много бързи резултати.

V.S.: Как?
HUMEX: С двете ми феноманални формули и с постоянство.

V.S.: Разкажи малко повече, караш ме да ти вярвам и си ми интересен!
HUMEX: Добре, слушай сега. Аз съм лекарствен продукт – HUMEXGRIP, създаден на базата на парацетамола. Имам 12 таблетки и 4 капсули. При първите симптоми на настинка, при повишена температура и секреция от носа, трябва да започнеш да ме пиеш. По една таблетка сутрин, обед и вечер през деня и по една капсула за през нощта. Ефикасен съм, защото лекувам и денем, и нощем.



V.S.: Как действат тези таблетки и какво съдържат?
HUMEX: Дневните таблетки се пият по една три пъти на ден (сутрин, обед и вечер ) със състав 500 мг парацетамол и 60 мг псевдоефердин хидрохлорид.

V.S.: За парацетамола знам, но какво е псевдоефедрин?
HUMEX: Най-общо действието му върху носната лигавица е да я отбъбне и да спре секрецията, носът спира да тече и дишаш нормално. Дневните ми таблетки понижават температурата, облекчават дишането и болките и отпушват носа. 

V.S.: А нощните капсули?
HUMEX: Пие се една капсула преди сън, която отново съдържа 500 мг парацетамол и 4 мг хлорфенаминов малеат. Хлорфенамин се използва масово в съвременната фармацевтика, защото е чудесен при алергични и други хреми. Нощните капсули имат седативен ефект и ти помагат да спиш спокойно.

V.S.: Всеки ли може да те пие?
HUMEX: Всеки над 15 годишна възраст, който може да чете листовки преди употреба. Аз съм много добро решение, когато не можеш да си позволиш да боледуваш. Питаше ме защо съм на бюрото Й... 

V.S.: А къде да те намеря аз?
HUMEX: В аптечната мрежа из цялата страна.

Вратата в коридора тропна, главната редакторка се връща. Оставям нейния HUMEXGRIP на бюрото, защото, което ми трябваше да знам, го научих. Отивам до аптеката на Шишман, за да си взема моя.

 

More Life