Следва

Men's Еxhibit: L'Incendiaire – незабравим като парфюм

Маникюр мания или топ 10 на маникюрите, които вече са демоде

Обикновено говорим за това кое е модерно, кои са последните тенденции в грима, прическите, начина на обличане или всичко, което е фешън - тук и сега...

Nails преди 9 години

Обикновено говорим за това кое е модерно, кои са последните тенденции в грима, прическите, начина на обличане или всичко, което е Fashion - тук и сега. Днес обаче се спираме на няколко остарели, дори безнадеждно остарели начина да разкрасим маникюра си. И за които много се радваме, че остават някъде назад във времето. Причината: модата е за това, да се сменя, а движениета напред и нагоре, както и понякога назад, са смисъла на нейното съществуване. Но тя никога не е еднаква и предсказуема, нито пък вчерашна. Остава ни сладостта да се съобразим с това.

И така, тези нокти вече не са модерни! Да видим: 

Изкуствен маникюр. Изглежда, че той отдавна е някъде в миналото, но незнайно защо все още се произвеждат изкуствени нокти. Невероятните цветове, сложни декорации и перфектната дължина, които може да имаме на секундата, вероятно са част от причините все още де се ползват. Но тава е докато просто не загубиш някой нокът, и то в най-неподходящия момент, разбира се. Дами, определено не си струва риска! Бързането не води до добри резултати. При това увредите върху нокътната плочка са сигурни, независимо кой какво твърди.

Издълбан лак. Нещо, което ни напомня на 90-те. Времето, когато можехме на воля да дълбаем акрилния или гел лак, с идеята да пренесем някой шедьовър на Пикасо върху предългия си маникюр. Е, вече сме далеч от този период, и слава богу, защото днес е важно да сме естествени, следователно тази техника определено няма място в съвремието. 

Заострен маникюр.  Не! Най-малкото никога няма да имаме здрав чорапогащник, нито пък фин пуловер, да не говорим, че плаши мъжете (но ако не ви го казва, значи наистина ви обича). И все пак, ако не искаме да изглеждаме като героиня от някой хорър филм, по-добре веднага се отървем от тези зловещи нокти.

Кристален маникюр. Богатото изобилие от кристали, камъчета и всякакви светещи неща по ноктите, би изглеждало добре само, ако сме тъмнокожа RNB изпълнителка или пък Снежанка. Ако не сме, всичката тази излишна пищност просто изглежда не на място.

Рисунки с игла. Спомняте ли си как всички момичета в училище рисуваха върху ноктите си, смесвайки два цвята с помощта на игла? По-добре не го правете. Определено не можем да кажем нищо добро за този опит за изобретателност. Но това е свързано с времето, когато джобните пари се използваха по-скоро за Кока Кола и сладкиши, отколкото за някой друг час в козметичното студио. Вече не е така! 

Къщи, животни и цветя. Точно така, звучи абсурдно, но това не пречи да се появим по този начин на делова среща, нали? Помислете пак дали бизнесдамата със заснежени къщи, коледни дървета и цветя по ноктите, ще бъде възприета сериозно. Тематично, но надали!

Индивидуалност по пет. Не можем да вземем решение в какъв нюанс да лакираме ноктите си? Съвет от приятел или идея на заем, биха свършили чудесна работа. Или пък не?! Зависи от идеята. Ако тя е "лакирай се в различни цветове", това може да ни се стори невероятно, но всъщност е най-лошото нещо, което можем да направим. След няколко минути работа на компютър, ще започнем да виждаме вълнички, а да не говорим колко много усложняваме задачата да изберем подходящо облекло. Е, това определено не работи. Вече не.

Обемен маникюр. И това не е на мода! А защо въобще е било, се питаме ние? Красотата на тези барелефни нокти може да бъде оценена само при мнооого близка инспекция, защото дори само на една ръка разстояние, те ще изглеждат като странни израстъци с болезнен характер. Затова по-добре не! 

Цветна схема.  Спомняте ли си преди години, когато "it" момичетата  започнаха да лакират средния и безименен пръст на дясната си ръка в различен цвят? Ами, те вече не го правят, така че няма причина и ние да го правим. Можем просто да изчакаме, докато се появи нещо ново, защото в този случай "по-добре късно, отколкото никога", работи против нас.

Френски маникюр. Френският маникюр изглежда доста добре, неоспоримо! Но има едно "но" - определено не можем да го наречем модерен. Така че, нека го запазим за родителската среща на детето или когато сме на концерт на Филхармонията. Ако искаме нещо ново, но пак с френски привкус, може да заложим на някои по-съвременни варианти, като това да разнообразим с други цветове или пък да си направим така наречения лунен маникюр.

More from View Sofia

More Nails