Следва

Седмичен ХОРОСКОП - 01.12 – 07.12

Детска София: Зарадвай дете за Коледа и подари книга с Лидл

Обичаме приказките и вярваме, че на Коледа стават чудеса. А още по-силно вярваме, че всеки ден може да...

All About Life преди 9 години

Обичаме приказките и вярваме, че на Коледа стават чудеса. А още по-силно вярваме, че всеки ден може да бъде превърнат в малко чудо. Месец преди големия празник Лидл подема инициативата ”Купи за теб – подари на дете”. Веригата ще предложи колекция от детски заглавия в своите магазини в периода от 24 ноември до 7 декември, а за всяка закупена от веригата книга Лидл ще подари една на дете в неравностойно положение.

Колекцията включва както много популярни заглавия за българския читател като „Патиланско царство” на Ран Босилек, така и интересни четива от едни от най-известните писатели за деца в световен мащаб като Сали Гарднър с нейната интерпретация на „Пепеляшка”, Миша Роу и Катлин Хофман с „Амели различната”, Лиз Кеслър с „Попи Кучето пират” и Вивиан Френч с „Там долу в джунглата”. Едни от най-интригуващите предложения са книги от поредицата „Тилда Ябълковата Семчица” на немския автор Андреас Х. Шмахтл.

За да могат повече книги да достигнат до деца в неравностойно положение и изданията в продажба да са достъпни за по-голяма аудитория, цената на книгите е 2,49 лв. за всяка.

„Кампанията ще се проведе само в магазините на Лидл. На лицето на книгите ще има стикер „Купи за теб, подари на дете”, като целта на инициативата е от една страна да провокира интереса на децата към книгите, а от друга - да направи съпричастни клиентите на Лидл към децата в неравностойно положение, които нямат достъп до разнообразна детска литература. Четенето на хубава книга е не по-малко важно за децата от храната и облеклото, то изгражда мирогледа на детето, възпитава, приобщава, затова искаме кампанията да намери широк обществен отзвук. Колкото книги бъдат закупени в магазините, толкова ще бъдат подарени от Лидл непосредствено преди Коледа в различни детски домове в цялата страна.” – разказват от Лидл.

Някои от заглавията:

„Патиланско царство” – Ран Босилек
„Амели различната” - Миша Роу и Катлин Хофман
„Защо обичам най-много теб” - Андреас Х. Шмахтл
„Познай кой има рожден ден” - Андреас Х. Шмахтл
„Пепеляшка” - Сали Гарднър
„Попи Кучето пират” - Лиз Кеслър
„Там долу в джунглата” - Вивиан Френч

Повече информация може да намерите на: lidl.bg

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 6 дни

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 4 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 4 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.