Следва

Многозначителните послания на 2014-та

Men's exhibit: Мъже със стил – Бен Горам, ароматният бохем

От както създава своята парфюмерийна къща за бутикови аромати Byredo през 2009 година, Бен Горам е...

All fashion преди 9 години

Откакто създава своята парфюмерийна къща за бутикови аромати Byredo през 2009 година, за която ти разказахме наскоро, Бен Горам е запленил света на парфюмерията със своите уникални аромати, които твори, чрез непрестанните си пътувания до далечни земи. И точно както неговите парфюми, самият Бен е също толкова интересен и екзотичен, а неговият личен стил съчетава артистичния градски бохем и пътешественика авантюрист, едновременно елегантен и удобен и винаги перфектно стилизиран  за случая. Допълнен от забележителната си осанка и изрисуваните с мастило ръце в израз на неговата персоналност, която влага във всеки аспект от живота и творчеството си, Бен е един истински джентълмен, известен, освен с всичко останало, и с острия си стил и добрата визия.



С непрестанно внимание към детайла, за специални случаи, този артистичен красавец винаги изглежда перфектно, като залага на уникални ръчно изработени костюми с двуредово закопчаване, специално ушити за него от „Bauer & Co”.




Самият той споделя, че всичките му костюми са изработени от тях в Стокхолм. Те създават костюми в продължение на повече от 150 години и са единствената шивашка къща за поръчкови костюми в Скандинавия. „Най-новото попълнение в колекцията ми е тъмен летен костюм с двуредово закопчаване, изработен от залежали платове от 1950 година, които намерих в една шотландска мелница.”, това споделя парфюмерът за последната си придобивка. А с какво комбинира своите костюми на официални събития? Бен споделя, че последното му модно откритие са мъжките копринени чорапи от „New & Lingwood”, за които разказва: „Те са абсолютният шикзавършек за официално събитие. Страхотно се комбинират с лачени, подобни на мъжки, балетни обувки. Усещането на чорапите е странно, когато за пръв път ги сложиш, като че ли носиш дамски дълги чорапи, но всичко добива смисъл когато се пъхнеш в обувките.”





Когато става дума за ежедневен стил, парфюмеристът залага на класиката – удобни джински, риза и тениска. Любимата му риза е бялата, с къси ръкави от “Dries Van Noten”. В топлите месеци я носи без сако, в небрежна комбинация с неговите татуировки и страхотни небрежни дънки Generic Boy от „Acne”, на които е най-верен фен.









Без значение дали на официално събитие или на работа Бен винаги се грижи за своите характерни брада и мустаци, наследство от индийските му корени. Той притежава специални принадлежности от G. Lorenzi в Милано, за които споделя „Това са продукти само за хора сериозни в отглеждането на мустаци. Този красив магазин е разположен на Monte Napoleone и ти предлага най-добрите ръчно изработени принадлежности за бръснене, гребени, и ножове. Дори не знаех, че съществуват гребени за мустаци, докато не отидох там. Сега съм пристрастен към моя и не се разделям с него”.












 

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 17 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.