Следва

ТЕНДЕНЦИИ пролет/лято 2015: Хипи делукс

FASHION STARTER: Сестрите Тордини

Ако често следиш чуждите street style блогове, няма как в даден момент да не си попадал на сестрите Тордини...

All fashion преди 9 години

Ако често следиш чуждите street style блогове, няма как в даден момент да не си попадал на подобните на сърна очи на Джорджия Тордини. 30-годишната чаровница е бивш моден дизайнер, а от скоро, с риск да промени леко насоката си, работи и като креативен и социален медиен консултант. Каквато и да е дейността, с която се занимава обаче, тя винаги е безупречно облечена и е безспорно извор на огромно вдъхновение за всички около нея.

Джорджия

На 24 години, по-малката сестра на Джорджия - Джулия, не изостава от кака си. Тя, също като нея, завършва училището по дизайн Istituto Europeo di Design в Милано, а с днешна дата отговаря за комуникациите и интернет страницата на модния шоурум на семейството, “Marcona 3”. По-малката сестра Тордини наскоро стартира и собствена дигитална криейтив агенция, “Archimede 6”.

Джулия

И докато Джорджия и Джулия са добре познати като италианските “It” момичета, третата сестра Тордини, Грета, досега е пазена в семейна тайна. 16-годишната малка сестричка все още живее извън светлината на прожекторите в семейния им дом в провинцията в Civitanova Marche, тихо кътче в централна Италия, където, както самата Джулия казва, "Имаме четири котки и един милион кучета.". Там Грета учи мода в гимназия по изкуствата, разбира се, с идеята някой ден да продължи по стъпките на сестрите си, които плуват в модно одобрение от Милано до Ню Йорк (където Джорджия наскоро се премести).

Грета

Трите уникални сестри, в пълния им блясък, застават наскоро една до друга за обща фотосесия. За радост, на всички, които следят еволюцията на стила им те се събират заедно в семейния шоурум, който продължава да бъде техния фамилен щаб, в Милано и разкриват разликата в характерите си, чрез няколко великолепни кадъра. Помещаващ се в стари индустриални площи, фамилният им магазин е претъпкан с 1 960 броя лампи, ретро мебели, произведения на изкуството от Lorenzo Petrantoni и екрани, направени от винтидж врати, а в бутика е събрана още и селекция от известни марки като Tagliatore, Laneus и Vita Fede. "Изложбената зала е посветена на нишови италиански модни марки и такива за аксесоари", обяснява Джулия.



От снимките ясно личи, че и трите момичета са пълни копия на тяхната тъмнокоса майка с лешникови очи - Рафаела Микучи, но всяка е развила с времето свой собствен разпознаваем стил. "Грета е малко рок, аз съм смесица от стилове, а Джорджия винаги е много елегантна," казва Джулия.

Джоджия обикновено се намира в неутралните тонове на Céline и Stella McCartney, с едно докосване от Saint Laurent на краката си или през рамо. Джулия клони към романтичните нотки на дантела от Dolce & Gabbana или странни винтидж находки, които открива по италианските улици. Грета е обсебена от колекциите на Джеръми Скот за Moschino, харесва пъстрите принтове и кожените клинове, които смело съчетава с кецове Vans, за което често получава критики от сестрите си. "Те често критикуват това, с което съм облечена.” споделя тя през смях.



И двете по-големи сестри получават своето модно образование още преди университета. Когато Джорджия и Джулия са още деца, родителите им притежават мулти бранд бутик за обувки, в който дори се продавали модели на баща им, Пиеро Тордини, който е дизайнер на обувки. Техният семеен дом винаги е бил добре проектиран оазис изпълнен с международни модни списания и дизайнерски мебели от средата на миналия век, събирани от баща им, а момичетата често пътували до Париж на шопинг обиколки с родителите си, още в ранна възраст,.

Тази любов към модата съвсем логично се пренася и върху тяхната малка сестричка. Тя попива от всичко, което се случва около нея. От сестра си Джорджия, която стартира две модни марки, “Reve” и “Like my mother” в края на двайсетте си години, използвайки себе си и Джулия като модели. И въпреки че с днешна дата се е отказала от модния дизайн, тя не отхвърля категорично варианта да се върне към него и към Италия. "Липсва ми лятото, провинцията, и храната", казва тя.

Но без значение в коя точка на света се намират трите, модата винаги ще бъде център в живота на тези три сестри. "Модата е в кръвта ни," казва Джоджия, а от снимките по-долу това страшно им личи...

















Джорджия













Грета

 

More from View Sofia

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.