Следва

Леонардо Ди Каприо си купи картина от Instagram

„Кино и Мода” - специален акцент в програмата на 19-ия София Филм Фест

За поредна година в програмата на София Филм Фест се поставя акцент върху връзката на киното с модния подиум.... 

Movies & TV преди 9 години

За поредна година в програмата на София Филм Фест се поставя акцент върху връзката на киното с модния подиум. Много са майсторите, които заслужават киноразказ за живота си, а в рамките на 19-ия София Филм Фест се поставя акцент с документалната твроба за известния моден дизайнер Кристиан Диор на режисьора Фредерик Ченг „Диор и аз”.

Удостоен със специална награда на журито и с номинация за наградата за документален филм от Сиатъл 2014, както и с номинация за най-добър документален филм от Трайбека 2014, филмът е очарователен и елегантен портрет на известната модна къща.

След успешните си филми за модата „Даянa Вриланд: Погледът трябва да пътува” и „Valentino: The Last Emperor”, режисьорът Фредерик Ченг представя още едно майсторско изследване на внушителна модна институция. В „Диор и аз” зрителят има възможност да надникне в легендарния свят на модната къща „Christian Dior” чрез поглед зад кулисите, който проследява създаването на първата колекция висша мода на Раф Симънс, знаковия артистичен директор на иконичната марка.

Фредерик Ченг е роден във Франция, той учи строително инженерство, а през 2002 година заминава за Ню Йорк, където завършва кино в Колумбийския университет през 2007. Той е копродуцент, оператор и монтажист на „Valentinо: The Last Emperor” – хитовия документален филм от 2009 година, включен в шортлиста на наградите „Оскар” за най-добър документален филм. Също така е един от режисьорите на „Даянa Вриланд: Погледът трябва да пътува”. Участвал е в създаването на реклами на марки като H&M, Jimmy Choo и Ferragamo. „Диор и аз” е дебютът на Фредерик Чанг като режисьор.

More from View Sofia

More Movies & TV