Следва

Б като Библия, Б като Блог

Животът над 45 - Миуча Прада разкри тайната на младостта

Миуча Прада даде безценен съвет за това, как да запазим младостта, а именно: да приемаме...

All fashion преди 8 години

Миуча Прада даде безценен съвет за това, как да запазим младостта, а именно: да приемаме всичко, което ни поднася животът, в това число и неизбежният процес на стареене.

Основателката на Prada, която в момента е на 66, сподели пред The Observer, как е преодоляла страха от старостта: «Тревожех се за това, как ли ще изглеждам като стара, когато бях на 33, но слава Богу, намерих решение на проблема и няма да се върна повече към него, - споделя опит Миуча. - Във всички случаи, ако ние работим, то кой се вълнува от възрастта? Ако вие не работите, на вас, естествено, нищо друго не ви остава, освен денем и нощем да мислите за бръчки. Когато се трудите, вие винаги има за какво да мислите, освен за това.
Това е наистина повод за гордост — с жени, които не работят, аз нямам диалог».

Прада е убедена, че самостоятелният приход е пътят на жените към тяхното самоуважение, от което по никакъв начин не бива да се отказваме. «Ако вашият къшей хляб зависи от мъжете, нима бихте могли да сте щастливи?» — добавя Миуча.

Така че, тайната на вечната младост и свобода на Прада е простичка - да не се разсейваме и да продължаваме да работим.

Съвет, който 114% от нас, поне, споделяме.

Още от феминистките, в най-хубавия смисъл на думата, разсъждения на Прада, припомняме тук.

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 6 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.