Следва

Better Together: Кратък прочит на 5 от най-стилните двойки, за които се сещаме

Личните ми Prada, Fendi, Louis Vuitton - кои са царете на модната персонализация

Малко неща носят толкова силно и пълно усещане за лукс, колкото персонализираните дизайнерски изделия...

All fashion преди 8 години

Малко неща носят толкова силно и пълно усещане за лукс, колкото персонализираните дизайнерски изделия.
Миналия месец гостите на представянето на резорт колекцията на Dior намериха своите инициали на постелките в хотелските си стаи, наред с персонализирани топки за петанк. Това звучи като едно от най-готините посрещания, което можем да си представим, както и много подходящ Инстаграм материал, както видяхме в социалната мрежа. Но такова внимание не получават единствено гостите на Раф Симънс на Френската Ривиера.

Инициалите носят усещания за уникалност, класа и вечност, които изисканата клиентела харесва и модните къщи добре го знаят. Предлагаме ви обобщение на някои от страхотните възможности за персонализация, предлагани за щастливи клиенти на любими наши луксозни марки.

Prada Dècolletè


В определени периоди от Prada предлагат своята услуга по поръчка „Dècolletè“ в избрани магазини, като този на Bond Street в Лондон. Тя позволява на клиентите да изберат предпочитания модел обувка от осем, желаната височина на тока и материала. Но може би най-атрактивната част от услугата е възможността подметката на обувката да бъде персонализирана с личните инициали. Те са отпечатани по същия релефен начин, както логото на Prada и гарантират по възможно най-шик начина, че никой няма да притежава същите обувки.

Louis Vuitton Mon Monogram

Докато британските традиции през 19 век са диктували пълните име и фамилия да бъдат изписани на куфарите, за да се избегнат неудобни и неволни размени, френският обичай е бил да се изписват единствено инициалите. Днес, една от най-знаменитите френски марки, по традиция предлагаща възможност за персонализация на кожените си стоки, Louis Vuitton, има съвременна такава услуга на име Mon Monogram. Тя предлага на клиентите си да имат инициалите си изписани върху цял асортимент кожени стоки в един от четири възможни шрифта и 16 цвята. Върху твърдите повърхности инициалите се изрисуват с PVC мастило от специалисти, а за меките изделия персонализацията става със ситопечат за максимална трайност. Принцеса Даяна е имала буквата „Д“ отпечатана в бяло върху своя куфар – класическо и шик решение. Тя безспорно не е единствената британска фенка на услугата, а Джоан Колинс очевидно е сред най-големите:

Fendi



Когато моделът Джулия Ван Ос се появява на дефилето на Fendi есен/зима15 по-рано тази година, чантата й не само съдържа стърчаща райска птица, но и закачен зелен пом-пом с нейния инициал, боядисан в „козината“. Линдзи Виксън също се сдобива със собствената си специална версия, а три други модела представят “Супер Карл” – вариант на дрънкулката със закачена главата на Карл Лагерфелд. Лагерфелд, лисича кожа и персонализация – триптихът на супер-лукса, който обаче ще бъде достъпен в магазините от ноември. Между другото, Fendi предлагат и „обикновено“ персонализиране на чантите чрез изписване на името.

Burberry

Дори и нe толкова заинтересованите от модата едва ли са пропуснали множеството модели, актриси и блогърки, увити в монограмно пончо Burberry след представянето на есенно-зимната колекция на британския бранд за 2014. Мислехме си, че това е привилегия само за избраните, но всъщност всеки може да си поръча собствено персонализирано пончо от сайта на Burberry, като инициалите струват 200 паунда отгоре на редовата цена от 900. Всъщност, персонализацията не е ограничена до кашмирените наметки – обикновени шалове и тренчове също могат да бъдат поръчан с лични инициали, а могат и да се добавят плочки „направено за…“ на чанти и други изделия.


Оливия Палермо

La Perla Made To Measure



Италианското ателие по принцип създава изделия, перфектно пасващи на женското тяло. А услугата „Made to Measure“, освен шиене по мярка, включва и това специалистите от Болония лично да избродират инициалите ни върху изделията с нишка от 18-каратово злато. Освен това, можем да добавим и кристали Swarovski, където пожелаем, за да си имаме бельо, което е съвършено наше като размер, външен вид и екстравагантно в пълния смисъл на думата.

Anya Hindmarch Sticker Shop


Anya Hindmarch е матриархът на персонализацията, предлагайки дори възможността за щампи със собствения почерк или лични снимки върху кожените изделия. А веселата инициатива „Sticker Shop” представлява релефни кожени стикери, които могат да бъдат прикачени перманентно към всичко, което пожелаем - портфейли, чанти , тетрадки, калъфи за телефони, моливи и какво ли още не.


Киара Ферани и Кара Делевин са сред многото звездни фенки на дизайнерката

Bottega Veneta



Под надслова „Когато собствените ви инициали са достатъчни“, от 2012 брандът предлага на клиентите си възможността да персонализират своите класически чанти, портмонета и други кожени изделия с едри букви, сякаш излезли от игра на „Скрабъл“, в осем различни цвята.


 
Poplin




Британската марка за бельо Poplin е сякаш останала от времената, когато пижамата е била точно толкова важна, колкото и останалата част от гардероба. С ръчно рисувана коприна и възможност за бродиране на инициалите, Poplin предлага изключително елегантно нощно облекло. Сега е моментът да припомним „пижама“ тенденцията на сезона, заляла улиците на модните столици…

Goyard



Донякъде подценяван, Goyard е бранд с близо двувековен опит в правенето на куфари и чанти. Техният дискретен и все пак отличителен мотив сам по себе си е синоним на лукс, а възможността за персонализация с инициали във всевъзможни цветове и шрифтове потвърждава това.


Рийз Уидърспун с персонализирана чанта Goyard

Wool and the Gang



Пионери в продукцията на устойчива мода, Wool and the Gang предлагат две възможности за персонализация: ако желаем, можем сами да си „оплетем“ инициалите, картинката или каквото пожелаем с комплекта за плетене, който предлагат. Другият вариант е да поръчаме те да го свършат за нас. Брандът стана известен, след като беше включен в дефилето на Giles за есен-зима 2014 и създава наистина всичко в плетена форма и по етичен начин.


Кара Делевин с шапка Wool and the Gang на подиума на Giles

New & Lingwood x Alex Eagle



Колаборацията на Alex Eagle с шивачите на New & Lingwood предлага луксозният стил на утвърдените творци на мъжко облекло по поръчка, но за дами. С копринени халати, ризи и чехли, това е една от страхотните колаборации на 2015 .

Smythson

Няма как в този списък да бъде пропуснат Smythson, бранд, който винаги е бил изключително елегантен в своите предложения. От калъфи за паспорт, през портмонета и тефтери до кутии за бижута, те украсяват с монограм всякакви луксозни кожени изделия. От Катрин Хепбърн до индийските махараджи, аксесоарите на Smythson са били обичани от някои от най-шик личностите в историята.


Личната тетрадка Smythson на Катрин Хепбърн

 

More All fashion