Следва

Японска салата с нудъли

Месец ЮНИ в отличници. Какво харесахме и какво ни направи щастливи този месец

Тези дребни, но важни неща НАПРАВИХА месеца ни! 

All About Life преди 8 години

Тези дребни, но важни неща НАПРАВИХА месеца ни! Открити къде случайно, къде нарочно, те затрептяха лятно в душите ни, защото някак успяха да оставят белегче в тях.

От миналия месец проследяваме, първо всеки сам за себе си, после като един пред вас, онези хубави неща, за които, като се обърнем 30 дни назад или пък погледнем малко напред, ще разберем с усмивка, че са ни догонили, стигнали и сръчкали.

Да сме по-усмихнати, по-щастливи, по-красиви, по-окрилени и по-вълшебни.
30 дни, след 30 дни, след 30 дни...

Всеки наш избор от Щастливи неща през месеца си има тема.
През Юни тя е старо и ново, а ние цял месец се лутахме между винтидж находки и съвременни технологични достижения. Ура за тях и да видим!

ГАБРИЕЛА

Стане ли въпрос за винтидж, първото нещо, което си прокрадва място в списъка ми с желания е Alaia. Чувствените и красиво структурирани силуети едва ли биха оставили някого безпристрастен, а мен - в никакъв случай. В този ред на мисли тъмносиният кадифен блейзър е истинска находка.

Какво по-ново от идването на Роби Уилямс в България? Билетът ми вече стои прилежно прибран и нетърпеливо въздиша по 7-ми август.

МИРЕЛА

Обичам музика, a нищо не може да се сравни с дълбокия, кадифен звук на винила. Пленена от тази ретро вълна, в летния ми wishlist важно място заема един такъв красив грамофон. Може и да не е практичен, но страшно много ми харесва и веднага заражда в мен мисли за цветни летни пратита.

Бързо се пренасяме в днешно време, където няма какво да се лъжем, всички сме пристрастени към своя телефон и някак ни обзема лека паника, когато видим, че батерията му пада. Точно затова навреме за лятната ваканция в списъка ми с желания влиза една преносима външна батерия, която винаги да бъде наблизо и да дава енергия на телефона ми. Ей така, за да бъде по забавно си я взимам с весел дизайн в черно бяло.

АЛЕКСАНДРА

Страстта ми към колекциониране на очила никога, ама никога няма да затихне. Към списъка с желания добавям и един ретро, котешки чифт на YSL. Купувам си ги от тук>> 

Ох! Alexander Wang успя на ми вземе акъла с този изключително симпатичен клъч. С идеята да бъде като маратонка, той е едновременно спортен и подходящ за по-специалн събития, а десенът наистина грабва вниманието. Без да губя повече време в приказки си го поръчвам от тук>>

EКАТЕРИНА

Никак не е трудно да си избера нещо винтидж от wish list-a си, защото там има доста такива неща. И никак не съм единствената – старото е новото модерно. Съвсем начело на моя списък e фотоапарат Polaroid за моментални снимки. Не е най-преносимата вещ, а и касети се намират трудно, така че ще се използва рядко, това е ясно. Но си струва, дори само заради чаровното му ретро присъствие някъде у дома. И заради няколкото истински специални момента, които след това ще мога да пипна, благодарение на него. Проучвам варианти в ebay.

Фаворитът ми сред „новите“ неща отново е от сферата на фотографията, защото имам слабост към нея. Но никак не се имам за разбирач, не съм и достатъчно страстен любител, за да нося DSLR апарата си навсякъде. И все пак не са ми задоволителни възможностите на смартфон камерата. Затова много ми се иска да си имам от онези обективи, които просто се прикачат към телефона. Да, не могат да заместят другите, „истинските“ обективи, но са добър компромис. Този на Sony всъщност е фотоапарат, който се монтира на телефона, и до голяма степен го избрах заради външния вид, признавам.


МИГЛЕНА

Изгревите, залезите, скалите, Стария град- Созопол. 
Моята форма на път, едно от местата, на които се връщам винаги. Гледката, която ме прави щастлива без причина. Това е мястото, на което без да се замисля, казвам, че съм у дома. И нямам търпение да се разхождам пак по малките калдаръмени улички около старите къщи с капаци и много цветя по прозорците.


Отново в действителността и настоящето. Съвременна живопис, пост модернизъм, авангардизъм. Силен изкуствоведски коктейл, консумира се на екс. Изложбата в Софийската Градска Художествена Галерия на 33-ма млади творци - Внимание: прясна боя! беше потапяне в много чужди вселени, галактики и душевности. Прекарах няколко часа там, докато зрението ми се насити на цветовете и ирисите ми не попиха до последния детайл образите от платната.



ПЛАМЕНА

Странно е, че точно това е моят избор, но добрият стар сапун е отново в ръцете ми след дългогодишно отсъствие, през което беше засенчен от по-съвременните си братя – гелове, пяни и масла за душ. Влюбена съм в аромата на точно този, мъжкия от серията българска роза на REGINA FLORIS, който освен, че свързам с най-ранните си детски спомени за свежест и чистота ухае повече от приятно!


Нова раница, която да събира повече адреналин, повече емоция, повече риск, повече от всичко лудо, заради което всъщност живея! На ананасчета за по-свежо и лятно настроение и директно от онлайн магазина на любимите VANS.


More from View Sofia

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 6 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.