Следва

Подготовка за един кутюр - как се случва тя при Christian Dior

Най-запомнящите се колаборации между световни брандове и изпълнители

Презумпцията е, че тези личности, със своите история и слава, носят по-дълбоко послание от непознати красиви лица на модели...

All fashion преди 8 години

С все по-голямото насищане на пазара не е изненадващо, че модните брандове търсят нови маркетингови стратегии и напоследък често се обръщат към известните личности, за да красят техните рекламни кампании. Презумпцията е, че тези персони, със своите история и слава, носят по-дълбоко послание от непознати красиви лица на модели.

Известните личности са от всякакви сфери, но особено силна е връзката между модата и музиката. Резултатът са запомнящи се колаборации между световни брандове и изпълнители. Обръщаме се към по-интригуващите от тези партньорства, отчитайки, че намирането на перфектния музикант за една кампания не е толкова лесна задача. Необходимо е споделено разбиране за стил, без сходството да бъде твърде очевидно. Начело с Еди Слиман и неговите страхотни рок-кампании за Saint Laurent, обобщаваме по-запомнящите се колаборации между модата и музиката, 10 на брой:

Saint Laurent Paris Music Project
Еди Слиман, креативният директор на Saint Laurent обича сам да снима своите вдъхновяващи кампании, а резултатите му са главозамайващи. В своя черно-бял музикален-моден проект, той снима редица икони, поименно Мерилин Менсън, Кортни Лав, Ариел Пинк, Ким Годрън, B.B. King, Beck, Чък Бери, Джери Лий Люис.

Мерилин Менсън и B.B. King

Чък Бери и Джери Лий Люис

Ариел Пинк

Кортни Лав

Daft Punk

Ким Гордън

Кание и Риана за Balmain

Постоянните усилия на Кание да се интегрира в модния свят доведоха него и съпругата му Ким до появата им в реклама на Balmain. Според творческия шеф на парижката марка, Оливие Рустейн, двойката „символизира семейството на новия свят“. Съгласни или не с неговото твърдение, кампанията символизира новите влияния в модния свят. Предишното лице на Balmain беше Риана, която има и други интересни колаборации, както ще видим по-нататък.

A$AP Rocky за DKNY

Изпълнителят A$AP Rocky вероятно не е първата асоциация, която правим с DKNY, но марката го избира за лице в кампаниите си наред с Кара Делевин, за да илюстрира уличния, младежки стил, с който се стреми да се асоциира напоследък.

Ерика Баду за Givenchy

Със своя приказно див стил, нео соул певицата е избора на Рикардо Тиши за лице на бранда през 2014, а резултатът е невероятно красив, въпреки, че певицата никога не е стремяла да се асоциира с луксозната мода. Тиши нарича Ерика своята „икона мечта“ и с нея стартира серия от партньорства с цветнокожи модели.

Лейди Гага и Мадона за Versace

Появата на Лейди Гага в есенно-зимната кампания на Versace през 2013 не е изненада, предвид, че и двете страни имат характерен, провокативен стил. Изненадващото в снимките е колко много поп звездата прилича на матриарха на марката, Донатела Версаче. Тази година пък лицето на Versace e не кой да е, а самата кралица на попа - Мадона.


Риана за Dior

Скоро обявената колаборация между Риана и Dior има особено значение, тъй като Рири е първото чернокожо лице на френската къща. Това е част от цялостната стратегия на модернизация на Dior под управлението на Раф Симънс. Тези колаборации може да са новост за Dior, но не и за Риана. Тя не просто е била лице на различни марки, но е имала и капсулни колекции за Armani Jeans, River Island, MAC.

Ники Минаж за Roberto Cavalli

Стилът на Cavalli не е за всеки, но има няколко звезди, които особено му подхождат. Една от тях е знойната Ники Минаж със своята крещяща сексуалност. Всеобща е изненадата, когато колаборацията между Cavalli и Ники завършва с кадри на класна и изтънчена дама от 70-те. Ники е работила и с Adidas, или по-точно Джеръми Скот. Тя участва в първата кампания на колекцията на ексцентричния дизайнер за Adidas Originals, а резултатите този път не са изненадващи, познавайки стила и на двамата.

Майли Сайръс и Шер за Marc Jacobs

Партньорството между Майли и Марк не е изненада, предвид, че 21-годишната изпълнителка никога не е крила, че е огромен фен на дизайнера и е всеизвестно, че чувствата са взаимни. Изглежда, обаче, екипът на Marc Jacobs не счита, че Майли олицетворява стила на бранда. Юрген Телър, фотографът, известен с креативните си и предизвикателни кампании, който обичайно снима кампаниите на Marc Jacobs, отказва да снима тази и кадрите са на Дейвид Симс. Той снима и следващата кампания – с Шер, Уилоу Смит и София Копола.

Лана Дел Рей и Бионсе за H&M

В апогея на своята слава през 2012, Лана Дел Рей става лице на есенната колекция на H&M. Всеизвестно е, че шведският бранд никак не се свени откъм инвестиции в звездни колаборации с дизайнери, модели и музиканти, а в партньорство с тях през 2013 е и самата Бионсе. Марката има толкова много и разнообразни колекции, че не са учудващи и контрастите в изборите на партньорства.

Нас и Олу Дара за Gap

През 2012, рапърът Нас и баща му, блус изпълнителят Олу Дара, позират в кампания за Gap, която може да разтопи и най-коравите сърца. Колаборацията не е случайна – има игра на думи с една от общите песни на двамата на име „Bridgin the Gap“. Но и дуото страхотно олицетворява послането на кампанията на Gap: “Loves comes in every shade” (Любовта идва във всякакви нюанси), целяща да отпразнува многообразните форми на любов около нас.

More from View Sofia

More All fashion

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 18 часа

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.