Следва

Помощ: Кои са грешките, които правим в любовта. Част I

Чийзкейк с бял шоколад и къпини

Чийзкейк с бял шоколад и къпини

Food преди 8 години

И днес продължаваме да сме на сладка вълна, но някак всички ароматни цветни плодове на пазара ни изкушават да пробваме най-различни експерименти с тях. Днешната ни простичка рецепта, която дори не се пече, е вкусен и цветен чийзкейк с къпини, защото кога, ако не сега?

Какво ще ни трябва за две бурканчета чийзкейк:

2 големи маслени бисквити, натрошени
1 супена лъжица масло, разтопено
170 грама крем сирене, на стайна температура
85 грама бял шоколад, натрошен
¼ чаша + 1 супена лъжица бита сметана

За соса от пресни къпини:

170 грама пресни къпини
2 супени лъжици пудра захар
сокът от половин лимон

Как да си го приготвим:

В малка купа смесваме натрошените бисквити и разтопеното масло, разбъркваме добре и слагаме тази смес на дъното на две стъклени бурканчета или чаши.

След това в чиста купичка слагаме натрошения бял шоколад и 1 супена лъжица сметана. Слагаме на котлона на водна баня и разбъркваме докато се разтопи шоколада. Оставяме да се охлади леко и добавяме крем сиренето и разбиваме с миксер на средна скорост, докато се смесят. Разделяме получения крем на две в бурканчетата, затваряме ги и ги оставяме в хладилника да се стегнат.

През това време приготвяме соса от къпини като слагаме всички съставки в малка тенджера на котлона на слаб огън. Оставяме там за 10 минути като разбъркваме периодично. След това избираме дали да прецедим сместа или да не и я оставяме да се охлади.

Преди да сервираме слагаме от соса и бита сметана, украсяваме всяка порция с пресни къпини.
 

More Food