Следва

Пълнено авокадо с пилешко

Love to quote: 7 + 1 зареждащи цитата за по-богата седмица

Отново по традиция, вторнишка, зареждаща с моного настроение, вдъхновение, чувство и пламък, мотивираща и носеща настроение...

Celebrities преди 8 години

Отново по традиция - вторнишка - зареждаща с много настроение, вдъхновение, чувство и пламък, се гмуркаме в света на цитатите. Тази път с един повече, защото е трудно да дочакаш цяла седмица, когато има толкова красиви думи, които трябва, просто трябва да се споделят.

Спираме се и този път на известни и не чак толкова известни имена, но пък затова - омайващи ни с невероятните си прозрения. Четем, учим се, вдъхновяваме се и живеем...

Р. Гари, "Голям гальовник"
"Трябва да кажа, че винаги са ми липсвали ръце. Две ръце, моите си, означават празнота. Необходими са ми още две около тях."

Емили Дикинсън, "Крехки небеса"
"Бягството на числителя оставя знаменателя безпомощен..."

Фредерик Бегбеде 
"Трябва да откриеш човека, с когото ще ти се иска да се отегчаваш. След като не съществува вечна страст, нека поне търсим приятна досада."

Чарлз Буковски
- Какво мислиш за жените? - попита ме тя.
- Не мисля. Всички жени са различни. Но общо взето, са съчетание от най-доброто и най-лошото в живота - едновременно вълшебни и ужасни. Все пак се радвам, че ги има....

Фредерик Лангбридж
"Двама души гледат през един и същи прозорец: единият вижда калта навън, а другият - звездите."

Мария Лалева - "Живот в скалите"
- На жените, които обичах подарявах залез...
- Защо не изгрев?! Символично е, начало... Начало на нов ден.
- Защото да подариш залез е обещание. Обещанието, че ще бъдеш до нея в тъмното, което идва. Каквото и да крие в себе си. Обещанието, че няма да се събуди сама. Повярвай ми, всяка жена чака този, който иска да й подари залез. Жените са уморени от изгреви с мъже, с които не са залязвали. Прииска ли ти се да подариш залез на жена, не се питай повече дали я обичаш.

Дъглас Адамс - ”Пътеводител на галактическия стопаджия”
"Не достигнах докъдето исках, но пристигнах там, където имах нужда да бъда...."

Неизвестен автор
"Когато си на кръстопът и не знаеш какво да избереш, хвърли ''ези-тура'' .. И не защото монетата има отговор на всеки въпрос, а заради онзи кратък момент, за части от секундата, когато монетата е във въздуха, в който разбираш кое се надяваш да се падне... Защото дълбоко в сърцето си отдавна си направил своя избор..."


 

More Celebrities

Драма и възторг: Катрин и всички други принцеси на Уелс в историята

Celebrities преди 23 часа

В историята е имало само 10 принцеси на Уелс. Въпреки че въпросните знатни дами вляха в монархията нова кръв и интелигентна различност, всички те са източник на очарование и... скандални клюки.