Следва

Новата лента на Гийермо дел Торо "ПУРПУРНИЯТ ВРЪХ" е тук. Кои трима спечелиха по два билета за кино шедьовъра - тук

Меню "бели зъби" - какво да ядем, за да ги запазим БЕЛИ

Красивата усмивка с ослепителни чисто бели зъби е винаги печеливш коз...

Health преди 8 години

Красивата усмивка с ослепителни чисто бели зъби е винаги печеливш коз, страхотна база за всеки грим и дори само тя е по-ефектна от всеки макиаж. Но как я пазим такава? Не е достатъчно да почистваме зъбите преди лягане и да се откажем от кафето и червеното вино. Необходимо е също да се храним правилно! Ето какво всъщност трябва да включим и изключим в менюто "Бели зъби":

Дъвчене...
Менюто трябва да включва такива продукти, които изискват интензивно дъвчене. Например ябълки, моркови, зелен фасул, твърдо сирене и така нататък.

Когато дъвчем тези продукти, зъбите автоматично се самопочистват от останките на други продукти, които са залепнали по тях, което предотвратява образуването на кариес. Освен това по време на дъвченето се масажират венците и се подобрява тяхното кръвообращение.

Слюнообразуване...
Храните, които стимулират слюноотделянето също избелват зъбите. Препоръчително е в храната да се включват ягоди, цитруси - лайм, лимон, портокал и грейпфрут.



За венците ...
Ананасът и броколите не позволяват на венците да се възпаляват и са много полезни за зъбите. Трябва също така да се пие много вода, без значение какъв вид храна приемаме, тъй както водата също почиства зъбите.
Важно е също в храната да се включат продукти, богати на калций, тъй като те са от съществено значение за здравината на костите и зъбите.

Следи по зъбите ...
Червеното вино, кафето, колата и енергийните напитки остават по зъбите неприятни следи и затова трябва да се изключат от менюто. В тази група може да се включат също и нар, соев сос, някои плодове, както и всички видове "оцветени" сладки неща.

Специалистите казват, че ако съответната храна би оставила петно върху бяла дреха, то тя ще остави такова и върху зъбите, следователно всеки, който иска да има бели зъби, трябва да се откаже от тези продукти.

Менюто ни може да бъде на базата на тези храни:



Пресни плодове и сурови зеленчуци
Ягоди, портокали, грейпфрут, пъпеши, ананаси, круши, мандарини, броколи, целина, моркови, краставици, домати, плодови и зеленчукови сокове без захар, консервирани плодове и зеленчуци в натурални сокове.



Зърнени храни
Черен хляб, каши без захар, царевица, бисквити и други тестени изделия от пълнозърнесто брашно, макаронени изделия от твърда пшеница.

Месо
Пиле, пуйка, стек.

Ядки и семена

Тиквените семки, слънчогледови семки, бадеми, кашу и кедрови ядки.

Необходимо е максимално, а още по-добре напълно да се изключи захарта. Това е основният враг на зъбите. Бактериите на кариеса превръщат захарта и въглехидратите, постъпващи в организма със сладките напитки и храна, в киселини, които разрушават зъбния емайл.

Белите и здрави зъби - това също е показател, че организмът функционира правилно, а ние редовно съблюдаваме хигиена на устната кухина. Почистване на зъбите два пъти на ден, изплакване на устата след всяко хранене, използване на клечки за зъби и конец за зъби - са тези действия, които ни помагат да запазим зъбите си здрави и бели. В допълнение, те помагат да се избегнат отлаганията върху зъбния емайл и образуването на зъбен камък.
 

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.