Следва

Черна рокля, бяла якичка - "Униформите" на Тея Трошанова

FASHION STARTER: Джулия вон Боем и "перфектното несъвършенство"

Тази история за Пепеляшка започва по познатия вече начин - с една случайна среща с Добрата фея. В случая на...

All fashion преди 8 години

Тази история за Пепеляшка започва по познатия вече начин - с една случайна среща с Добрата фея. В случая на Джулия Ван Боем въпросната фея се появява в лицето на тогавашната главна редакторка на Vogue Париж. "Имах късмета да работя с Карин Ройтфелд и да бъда неин личен асистент в продължение на години. Учех мода в École de la Chambre Syndicale de la Couture Parisienne, Карин си търсеше помощник и приятел ми предложи да кандидатствам. Помислих си: "Защо не?"

Да, точно така, след като се мести от Германия в Париж, когато е само на 18 години, вон Боем има шанса да бъде дясна ръка на Ройтфелд преди повече от десетилетие и да научи много от модната икона. Времето съвпада с момента, когато най-близките сътрудници на главната редакторка са Том Форд, който тогава работи за Gucci, и Марио Тестино - добра школа за един начинаещ.



Вървейки напред и нагоре в кариерата си, младата стилистка, точно както Ройтфелд, се мести в Ню Йорк, където освен като стилист на свободна практика работи и със солиден списък международни издания на Vogue, но също така и за осеяния със знаменитости Harper's Bazaar. Дните на Боем преминават в създаване на мечтани визии за красавици като Лара Стоун, Гуинет Полтроу, Кейт Уинслет, Дженифър Лоурънс, всички - под ръководството на, както се досещате - Ройтфелд, световният моден директор на Harper's Bazaar. Но напоследък менторската връзка между двете преминава на съвсем ново ниво: “Първият ми спомен от този моден свят е от кампаниите на Gucci и Saint Laurent. Тогава Карин е моят ментор, а сега е кръстница на второто ми дете.” Русокосата германка е омъжена за фотографа, с когото често работи, Бен Хасет, и двамата се радват на две дъщери - Джозефин и Елизабет.


Децата на Джулия, снимка Instagram

Не е особена изненада, че стилът на немкинята е силно повлиян от естетиката на Ройтфелд ерата във Vogue. Джулия е фен на американския дизайнер Wes Gordon, но не се страхува да го съчетае с очила с ретро оттенък от The Row. Боем някак без усилие успява да пресъздаде френския шик ала Бардо, който Том Форд създава за Gucci. "Всеки в модата всъщност мисли, че съм от Франция, моят стил е много френски", казва самата Джулия. Въпреки че много хора предполагат, че е от Париж, тя израства в малък град - Хинденбург, в родната Германия, в типичното немско буржоазно семейство. Любовта й към модата се заражда рано, още на осем години и още оттогава са мечтите й да се премести в столицата на модата. "Като момиче непрекъснато си правех дрехи и четях модни списания.” спомня си германката.



Но истинският й път в модния свят и намирането на личен стил започват с идването й в Париж. След като се присъединява към екипа на Ройтфелд, Боем започва процес на усъвършенстване. "Стилът ми стана по-елегантен, по-женствен и високият ток стана задължителен.” И така нейният стил започва да се откроява, още на пръв поглед забелязваме сякаш съчетаните без усилие детайли, които перфектно си пасват, за да създадат нейната философия за стил, а именно - "перфектно несъвършенство". Тази философия важи за всичко във външния вид на чаровницата, от дрехите до тайните за красота, които са типично френски. И все пак Боем отива отвъд границите почти непрестанно. Нейният стил най-добре се описва като изразителен, секси, шик.



“Когато започнах работо във Vogue, не знаех в какво се забърквам", спомня си с усмивка сега 36-годишната стилистка. “Но научих толкова много, като например какво означава да бъдеш шик. Че това се корени в тънката граница между сексапила и вулгарността и колко е важно да не се прекрачва тази фина линия, това е много френско.”

И съвсем естествено в съвременния свят, Джулия се превръща в любимка на фотографите, търсещи уличен стил, но германката е скромна и, оказва се, това не е любимото й амплоа. "Разбирам, че това е част от работата в момента, но има хора, които го правят много по-добре от мен. Разбира се, винаги се старая да се обличам добре, с най-добрите си неща, но не откачам, не бих заемала визии от дизайнерите например.”
В действителност, типичният аутфит на Боем е семпъл, включващ неутрални тонове и изобилие от черно, но винаги с нещо интересно в микса - пухено палто или извънгабаритен шал. "Не съм цветен човек", свива рамене: "Обичам кожа, обичам ефирност, малко сексапил и издръжливост. Нищо прекалено романтично или нежно."



През последните 18 месеца Джулия поема нова роля - личен стилист на Никол Кидман. "Никога не съм била стилист на знаменитост до сега, но бях работила с Никол в кампаниите за Jimmy Choo. Нямаше как да й кажа не, защото я обичам, нея и стила й.” Така, след години на създаване на стайлинг за списания и реклами, червеният килим е изцяло ново предизвикателство, въпреки че в случая помага това, “че на Кидман всичко й стои перфектно”, както самата стилистка казва. Предизвикателствата не спират до тук, защото отскоро е консултант за Wes Gordon, работа, която намира за невероятно завладяваща. "Започвам от много ранен етап в процеса, още от рисуването на моделите и избора на материи, оттам и през целия път до фактическото шоу. Важно е никога да не спирате да провокирате себе си.” категорична е стилистката. “Винаги се стремете да направите повече, опитвайте се винаги да изненадвате себе си във всичко, което правите.”

Въпреки че самата Боем е доста напреднала в кариерата си и е уважавана в средите, Ройтфелд продължава да има влияние върху нея. "Ние сме много свързани. Тя винаги ме е мотивирала да вървя напред. Старая се да правя същото и за моите асистенти. Когато искат да размахат крилата си, аз ги насърчавам. Опитвам се да ги накарам да разцъфнат, вместо да ги държа долу. Научих това от Карин.”

С Джулия, уроците от нейния успех и френския шик в примерите от личния й стил по-долу задаваме тона и на нашата пълноценна седмица: 
 













 





 

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 14 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.