Следва

Дългата коса - защо я обичаме дълга в 15 разкошни примера

Косата. Есента. И решението на уравнението ЕСЕН=КРАСИВА КОСА

Знаем, често уравнението есен = кофти коса се оказва с верен резултат. Да видим от какво, защо и как се случва, за...

Hair преди 8 години

Знаем, често уравнението есен = кофти коса се оказва с верен резултат. Да видим от какво, защо и как се случва, за да е така, и после с три до пет сръчни движения да му намерим решението на другото уравнение - есен = красива коса.

Първо, косопадът през есента е нещо нормално. По-точно падането на косата е един нормален процес. В течение на деня, всеки ден, обикновено с нас си взимат сбогом около 100 косъма. Това е необходимо, за да расте нова коса. През есента този процес се засилва и нормата се увеличава до 150-180 косъма. Поради тази причина мнозина мислят, че косите им започват да падат поголовно. До зимата, когато всички ние се адаптираме към студа, този процес ще се върне към нормалното. Периодът от време, в който чакаме да се върнат нещата към нормалния си ход обаче, е направо кошмарен.съвети и продукти


Rodarte, есен-зима 2016

Истина е също, че доста често се случва косата действително да пада малко повечко от нормата. Това явление експертите свързват със стреса, който често нараства през есента (учене, много проекти, по-малко слънце, намаляване на температурата на въздуха, къса светла част на деня). Разбира се, не си струва да се паникьосваме при положение, че можем да вземем редица предпазни и възстановителни мерки.

Защото именно есента е най-доброто време за използване на укрепващи средства: шампоани, балсами, маски, както и серуми. Веднага трябва да се отбележи, че за тази цел маските и серумите са по-предпочитаните продукти. А шампоаните и балсамите е добре да се избират според нуждите на всяка коса (суха, мазна и т. н.).

Едно добро откритие тук са новите шампоани и балсами на Dove. Три разновидности - Dove Oxygen & Moisture, Dove Pure Care Dry Oil и Dove Youthful Vitality, съответно за тънка и безобемна коса, за суха и изтощена и специалната "подмладяваща" серия за косата, която започва да усеща ефекта на стареене.

Формулата на Dove Oxygen & Moisture използва технологията Oxyfusion, която осигурява перфектния баланс между хидратация и обем. Серията включва 3 продукта, чиито хидратиращи съставки са синтезирани с кислород за оптимален ефект - шампоан, балсам и маска - суфле терапия. За коса със себум и без обем препоръчваме употребата на шампоан и балсам.

Открийте серията Dove Oxygen & Moisture – Хидратация+ до 95% повече обем, която ще направи тънката коса естествено красива и с повече плътност. 





Sonia Rykiel, есен-зима 2015

Pure Care Dry Oil е серията на Dove, която осигурява на сухата и изтощена коса подхранване и усещане за лека мекота с научно доказан ефект на подхранване, както в дълбочината на корена, така и на повърхността на косата. Ефектът - в пъти по-гладка коса, по-лесна за разресване. Отново представена в 3 продукта с микс от първопресовани органични масла и Кератин Актив - шампоан, балсам и подхранващо сухо масло.

Открийте серията Pure Care Dry Oil-дълбоко подхранване + до 5 пъти по-гладка коса и изберете шампоан и балсам в комбинация, за да е ефектът гарантиран.




Hugo Boss, есен-зима 2015

Youthful Vitality пък е създадена да третира белезите на стареене като подхранва в дълбочина и придава двойна плътност на косъма с продукти за пълноценна терапия - шампоан, балсам и BB крем. Открийте серията Dove Youthful Vitality – Дълбоко подхранване + видимо по-плътна коса, и сами ще усетите резултата.




Anna Sui, есен-зима 2015

Не трябва да забравяме, че маските и серумите са много ценни, но е важно да се прилагат на курсове. Най-добре е да се избират средства с натурални компоненти, каквито има и в състава на новите серии Dove - кислород, органични масла, кератин.

Ако обичаш домашни средства - използвай репейно масло като маска преди измиване на главата, а отвара от коприва втривай в чистите мокри корени. Курсът и при експертната, и при домашната грижа, и 14 дни, през ден.

През есента, когато косата е отслабена, е много важно да й се осигури добра, правилна и нежна грижа. И по-специално, да заменим шампоаните с безсулфатни и такива, богати на активни съставки, поне временно да се откажем от горещите процедури (или да намалим техния брой), непременно да използваме масло за краищата, вкл. сухо олио, и да преминем на безамонячни бои (поне до края на зимата).

За да намалим косопада, трябва да се откажем и от диетите. Това не означава, че ще ядем торта на закуска, а за обяд и вечеря - пиле на грил. Просто през есента, когато косата е отслабена, не трябва да се изключват от менюто цели групи с продукти. Ето защо, ако искаш да отслабнеш - избирай балансирани диети или хранене в границите на здравословното.



Един от най-ефективните варианти за укрепване на корените на косата (както и за възстановяването й по цялата й дължина) са т.нар. нощни маски. В зависимост от преследваните цели, се нанася масло на корените или по цялата дължина на косата за през нощта, а сутрин се отмива с помощта на мек шампоан. За да получим желания резултат е нужно време. Най-добре - когато то е 7-8 часа.

Друга малка тайна е маслата да се комбинират: на корените се нанася например репейно масло, а по дължината - кокосово. После обратното. На третия път - специална грижа, например суфле-маската на Dove, едно откритие този сезон, с което обемът и здравината се възстановяват, без да се получава утежняващият ефект на маслената грижа. След 3-4 процедури, два пъти седмично, и при ротация, се виждат първите реални резултати.
 

More Hair