Следва

Двойна игра: Кейт Хъдсън за новия календар на Campari

Как го прави тя: Наоми Кембъл, новата й колекция бельо и дневният режим на една кралица

Супер моделът е супер модел, дори на 45, които чернокожата кралица навърши през май. В превъзходна форма...

All fashion преди 8 години

Супер моделът е супер модел, дори на 45, които чернокожата кралица навърши през май. В превъзходна форма, убийствени бедра и тяло на богиня, само преди дни Наоми Кембъл се появи в омагьосващи кадри по бельо, създадено от самата нея за италианския бранд Yamamay. С напълно красноречивото име "I am Naomi Campbell" колекцията е тъмна, нахална и секси, точно каквато е самата Кембъл, а снимките от кампанията са на Марио Тестино.


Наоми за Yamamay


Наоми за Yamamay


Наоми за Yamamay

Тайната на Кембъл да поддържа завистта у нас, жените, се крие не само в произхода й. Британската прелест с ямайски корени отказва сладкото и алкохола в името на красотата и е безкомпромисна в дневния си режим за поддържане на супер форма и тяло.

Ето как изглежда той:

Сутрин… Ставам обикновено в 5 или 6 сутринта, но само когато съм в Ню Йорк. На други места по света може би към 9. Не обичам аларми. Събуждам се абсолютно сама преди тези внезапни, стряскащи, досадни шумове, които само изтезават човек.

Напитката за събуждане…
изпивам една голяма чаша вода с лимон и пробиотици. Никога не пия кафе. Дори не харесвам миризмата му. Предпочитам зелен чай, ако толкова не мога да се разсъня.

Тонизирам тялото си…
с топъл душ в банята, където има само бебешки сапун. Тези препарфюмирани аромати на душ геловете са пълен боклук. На лицето нанасям био крем и околоочен също. Важно е да окажа на кожата си нужното внимание.

Поддържам форма всекидневно с…
малко сок от алое вера и зареждащите ме тренировки. Обикновено - йога или пилатес, след които изпивам една голяма чаша с току-що изцеден сок от ябълки.

Когато нямам много време за обличане…
просто слагам едни дънки и нещо за отгоре и тръгвам. В гардероба ми ще откриете Azzedine Alaïa, Alexander McQueen, Dolce & Gabbana, Givenchy, Louis Vuitton, Roberto Cavalli, Versace, Marc Jacobs и Zac Posen. Поняга си харесвам нещо, което е за 10 долара на почти безизвестна марка, но щом е удобно и практично, го купувам.

В чантата ми… предпочитам да има някоя книга. Сега чета „Четирите споразумения” от Мигел Руис.

Със себе си нося винаги…
одеяло, ядки или сушени плодове, а също и пакет със здравословен обяд. Спрях да ям свинско или каквото и да е друго месо. Не знам колко ще издържа така, но определено се чувствам по-добре. Помага ми сайтанът. Това е хранителен продукт с пшеничен протеин. Напомня на вкус на месото, но няма и грам животинска съставка. Понякога обядът ми може да е само един сок. За един ден пия около 2-3 зелени бомби с витамини.



Вечерята…
Старая се да не ям след осем. Ето защо залагам на повече храна през деня. Но когато имам среща с приятели, не е удобно да седна на масата и да им гледам само в чиниите. Разглеждам внимателно менюто и избирам възможно най-лекото ястие. Признавам си, понякога съм безпомощна пред десерта. Онзи ден си взех захарен памук. Имах чувство, че никога до сега не е имало толкова захар в организма ми! Все се успокоявам, че поне не пия алкохол.

Когато денят приключи… Почистване на грим, душ и право в леглото. Това е ритъмът. Взимайте колкото можете повече сън за едно денонощие. И аз искам да погледна нещо на компютъра си или интересно предаване по телевизията, но си напомням сама, че почивката е задължителна. Ако изляза в по-късните часове, ще е сигурно заради театър, някой велик нюйоркски филм или музикално шоу.

Всяка вечер, преди да заспя… се моля. Сядам на долу на пода за 5 минути и после се мушкам в леглото. Дори сънят ми е по-добър така.
 

 

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 1 ден

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.