Следва

Стил урок на седмицата: Обичаме го елегантно, докато пътуваме

My Style: Мария Бенда

Знаете, има създания, в които се влюбваш от пръв поглед. И не обезателно в онзи, любовния смисъл, а в другия, човешкия и приятелски...

All fashion преди 8 години

Знаете, има създания, в които се влюбваш от пръв поглед. И не обезателно в онзи, любовния смисъл, а в другия, човешкия и приятелски, заради който всички ние имаме кръг от същества, за които сме щастливи, че случаят ни е срещнал. 

Очарователната Мария има най-интересната история на света, в която пътешествията, любовта и работата се смесват в коктейлна комбинация, достойна за роман. Усмивката грее на лицето й НЕПРЕСТАННО, стилът й, за който разказваме днес,е богат на лични преживявания и емоции, а синьо-зеленията й езерен поглед обезоръжава изящно, като кама в красива ръка.  Прекрасна, както ще прочетете и вие...

Мария е търговски директор в Натурале България, вносител на няколко козметични и парфюмерийни марки, които ние, екипа на View Sofia страшно харесваме - това са уникалните италиански кремове и продукти с алое вера - Savio, бонбонените BOMB и ухаещите в най-добрите френски традиции Perfumes du Château de Versailles. Също така е собственик на онлайн магазина cleanmywardrobe.com

Представяме ви една страхотна жена, майка и предприемач с размах: Мария Бенда!

V.S: Здравей, Мария. Добре дошла при нас! Как мина сутринта ти, изобщо как минава един твой ден?
М.Б:
Ставам в 6, взимам си душ и закусвам - препичам филийка пълнозърнест хляб и я хапвам с малко тахан. Следват кафето и сокът от алое на Savio и чак след това излизам. В 8.30 вече съм в офиса по срещи и задачи, но ако стана дори с 5 минути по-късно, считай ме закъсняла.

V.S: Съпругът ти е словенец, ти също спомена, че си живяла немалко време в Словения, там ли се запознахте?
М.Б:
Странно е, но не. Живях общо 10 години в Словения, а когато се запознахме с Марко, работех като управител на бельото Lisca за България и се бях върнала тук, за да отворя магазини на бранда и така всъщност се срещнахме. Той съответно беше в България, за да отвори магазини за Sportina. И след 10 години търсене на любовта в Словения, аз я срещнах в София и то в очите на словенец.



V.S: А теб какво те отведе в Словения навремето?
М.Б:
Любовта, и по-скоро младостта. Беше ми омръзнало тук и заминах с тогавашното ми гадже. Изобщо не съжалявам, защото осъзнах, че всяко едно нещо, което ми се е случило е трябвало да се случи и си има точно конкретна причина.

V.S: С Марко заедно ли работите?
М.Б:
Вече не. Решихме, че ще е по-интересно, ако не сме заедно. Не сме имали конфликти, но всеки има нужда от своя различен професионален път. Не считам за необходимо да сме заедно и в бизнеса.


Мария показва тренча на Burberry - любимата дреха

V.S: Имаш ли си любима дреха?
М.Б:
Да, тренчът на Burberry. Имали сме комични ситуации със съпруга ми, отиваме на вечеря и той оставя тренча в колата, а аз му казвам: "Не, недей, някой ще разбие стъклото и ще ми го вземе." Звучи супер параноично, но е истина. Не го нося прекалено често обаче, не знам защо, все едно си го пазя, чисто подсъзнателно. Мечтая да си взема и бежовия, но още не ми е дошло времето, трябва още малко да порасна.


Рокля Topshop

V.S: Пазаруваш ли от high street брандовете?
М.Б:
Да, доста често даже. Zara, H&M и Topshop са ми любими. Даже тази дантелената рокличка ми е от Topshop. Дори не я пробвах преди да я купя - видях я и си казах: "Това ще ми стои страхотно." и съм супер доволна. Страшно попадение е.


Рокля H&M



V.S: Покажи ни любимите ти в този момент дрехи.
М.Д:
Тази рокля от H&M, която още не съм се престрашила да облека, но много ми харесва. Това деним яке също, скъсах се да го нося лятото, подобно на тези дънки от Miss Sixty, които, колкото повече нося, повече се късат и съответно още повече ми харесват. Изглеждат все едно съм пребоядисала апартамента, доста са екстравагантни и не са за всеки ден. Всеки път, когато майка ми ме види с тях, започва да ми се моли да ги изхвърля.


Любимият деним Miss Sixty



V.S: Като акцент на какво повече обичаш да наблягаш - аксесоари или дрехи?
М.Б:
Определено на дрехите. Не нося много аксесоари, всъщност единствените бижута, които нося в ежедневието са годежният пръстен и брачната халка.






Чантата Amalia на Lanvin



V.S Казваш, че не си любител на аксесоарите, но май много обичаш чанти?
М.Б:
Да, ето тази например (цвят камила - бел. ред.) е Michael Michael Kors. Страшно удобна е и откакто я имам, не съм спирала да я нося. Друга ценна моя находка е Amalia на Lanvin и тази лилавата чантичка, ръчна изработка е от една много талантлива словенска дизайнерка, която по принцип прави бижута - Lara Bohinc.


Пола Zara

V.S: Кой тип дреха преобладава в гардероба ти?
М.Б:
Мисля, че полата, и то по-скоро тези с пенсил силует. Тази, кожената, ми е от Zara. И друго, с което много се съобразявам, са дължините - никога не бих сложила нещо прекалено късо.



V.S: Любимо място за шопинг в София?
М.Б:
Харесвам бутик Privé, оттам са ми и тези кецове. Харесвам съответно и Sportina, защото зареждат много от колекциите на Michael Kors.

V.S: А сама или с компания по магазините?
М.Б:
Задължително сама. Разсейвам се, когато съм с компания, и така губя много ценно време, даже предпочитам да свърша тези неща онлайн.

V.S: Да разбираме, че често пазаруваш онлайн?
М.Б:
Абсолютно всичко купувам онлайн. Като започнеш от дрехи и козметика и стигнеш до месото и портокалите. Не обичам да обикалям безцелно магазините.






Обувки Casadei Blade

V.S: Кои са тогава най-честите ти онлайн дестинации?
М.Б:
Luisaviaroma, The Outnet и Asos, разбира се.

V.S: Последната покупка?
М.Б:
Една милитъри зелена рокля от Asos, но от редовната серия нямаше моя размер и затова си я поръчах от tall серията. И, както се радвах на хубавата дължина на модела, тя, разбира се, дойде доста по-дълга и сега ще трябва да я преправям.



V.S: Забелязваш ли у себе си привързване към вещите?
М.Б:
Никога. В момента, в който спра да нося една дреха, бързам да се отърва от нея. Абсолютно ненужно е да пазя нещо, което не съм носила повече от 6 месеца. Затова пазарувам качествени неща, които, като ми омръзнат, продавам в ebay.

V.S: Влияеш ли се от модните тенденции за сезона?
М.Б:
Никога не съм го правила. Избирам това, което ми харесва и мисля, че ще ми стои добре и като цвят, и като модел.

V.S: Цвят, който преобладава в гардероба ти?
М.Б:
За жалост черният, но в последно време се опитвам да вкарам и бежовата гама.



V.S: Три най-любими марки?
М.Б:
Трудно ми е да кажа само три. Ето например обожавам тренчовете на Burberry, но пък останалите им артикули от колекциите изобщо не ми допадат. Харесвам Zara, Moschino, Nike, Michael Kors, Casadei и чантите на Lanvin.

V.S: Правиш ли импулсивни покупки?
М.Б:
Рядко и често след това съжалявам. Обичам да планирам тези неща предварително.



V.S: Как би определила стила си?
М.Б:
По-скоро елегантен в делнични дни и доста спортен в почивните. Обичам да ми е комфортно, когато прекарвам време със семейството ми.

V.S: Без какво никога не излизаш?
М.Б:
Ядки, ябълка и телефоните ми.



V.S: Как поддържаш тази фигура, изглеждаш невероятно?
М.Б:
Не спазвам никакви хранителни режими, но се старая да живея здравословно. Пия по 3-4 литра вода на ден - когато съм си вкъщи, я филтрирам, а когато съм навън - пия изворна, избягвам минералната. Пия още лимон с топла вода, както съветват бабите, а понякога прекалявам със сладкото. Открих обаче за себе си, че колкото повече ям, толкова по-добре се чувствам.

V.S: Кажи ни 3 любими храни?
М.Б:
Тахан с мед, черен шоколад, кафяв ориз. Но обичам много и сладък картоф, пиле, риба, трудно ми е да ги сведа до 3.

V.S: Суетна ли си?
М.Б:
Да!



V.S: Как се грижиш за кожата си?
М.Б:
За лицето използвам дневен и нощен крем на Savio, а за тялото - полиш. Също така не използвам обикновен душ гел, а душ масло. То се разтапя от топлината и става на пяна, а също съдържа масло от ший, божествено е. Ползвам и лосиона за тяло на Savio и дори си го нося винаги в чантата, защото си мажа с него и ръцете. Не използвам крем за ръце, защото ми идва малко тежък, а лосионът попива бързо и не остава мазни следи.

V.S: А за косата?
М.Б:
Мия я със шампоан и балсам на Savio и винаги след това нанасям олио по краищата. Наскоро открих едно страхотно такова на Nashi Argan, нечовешки добро е.



V.S: Всеки ден ли се гримираш?
М.Б:
Абсолютно всеки ден. Много ми се иска да имам лице, което да ми позволява да не го правя, но в редките случаи, когато се престрашавам, хората често ме питат дали не съм болна.

V.S: Каква декоративна козметика ползваш?
М.Б:
Пудрата и фон дьо тенът са ми Lancôme, сенките Dior, червилото е Chanel, а спиралата - L'Oreal.



V.S: Какво най често променяш във външния си вид?
М.Б:
Единствено маникюра. С грим и прическа не експериментирам, за мое голямо щастие харесвам начина, по който изглеждам в момента.

V.S: Ароматът, на който ухаеш?
М.Б:
Les Ors Des Versailles на Parfums du Château de Versailles. Чувствам се много добре с него независимо дали го нося през деня или вечерта. От няколко месеца го ползвам и определено е моят аромат, кореспондира си добре с характера ми.

V.S: Благодарим ти, Мария!
М.Б:
За мен беше удоволствие!
 

More All fashion