Следва

Г като Гаф: Модните недомислици на седмицата

PFW: Kултът на Vetements към стрийт облеклото и андрогинните силуети

Едно от най-обсъжданите дефилета за изминалия месец на модата, е това на Vetements!

All fashion преди 8 години

Едно от най-обсъжданите дефилета за изминалия месец на модата, е това на Vetements. Очевидно, всичко, което излиза от ръцете на креативния директор на зеления още бранд Демна Гвасалия, е хит. Като тук припомняме и за шумотевицата около Balenciaga.

Всичко, познато дотук от Vetements, присъства и на подиума: ученическите униформи; осезаемия Margiela дух; култът към стрийт облеклото и андрогинните силуети. Дефилето отваря с момичешки и момчешки училищни униформи, които смущаващо и без думи загатват темата с църквата и греха. Последното не е трудно да се отгатне, имайки предвид, че локацията на дефилето е американската катедрала в Париж, а поканите идват под формата на една единствена изкуствена роза.

В line up-а следват още шорти, oversized блейзъри, ризи, несиметрични силуети и много добри костюми. Безспорно едни от забележителните елементи в колекцията са кадифените тренчове в златисто и винено. На границата на елегантното, подозренията за смяна в естетиката на бранда бързо се изпаряват с последвалите широки ботуши до бедрата, изрисувани с рози, както и надписите по суитчерите като "Sexual Fantasies". Ироничните лога по дрехите се редуват още с polka dot мотиви, каре, както и добре познатите за Vetements флорални принтове.

More All fashion