Следва

Апетитни картофи с пармезан

Editor's Choice: Сърби, боли, не ни е драго... На ти с алергиите

Никой не обича да страда, дори да говорим за „проста алергия“. Защото алергиите рядко са „прости“ и усложняват ужасно живота ни...

All About Life преди 7 години

Никой не обича да страда, дори да говорим за „проста алергия“. Защото алергиите рядко са „прости“ и усложняват ужасно живота ни. Не можеш да се храниш, да се движиш и дори да общуваш адекватно, когато си в графата „алергични“. Да, в сезонът на алергиите ще си говорим за тях, но без да влизаме в клишето. Ще говорим от личен, болезнен и изстрадал опит. Защото никой не е застрахован, а алергиите дебнат отвсякъде.

Меги
Целуната от слънцето, ама друг път!

Слънчевите целувки - обичам ги! Че кой не ги обича? Е, те мен не особено. Обикновено лятно време вземах поне едноседмичен отпуск и прекарвах часове на плажа. Закуска в 08:30 (не съм partymaker и спокойно мога да си го позволя), фрапе на плажа, книжка и така до... докато мръкне! Откакто се помня живеех с този "летен режим", допреди 2 години. Чувала съм, че алергиите "просто се появяват" и човек може утре да се събуди алергичен към любимата си напитка, храна, дори домашен любимец. Ами аз се събудих със слънчева алергия. Червен ситен обрив, болезнен, неприятен по ръцете и участъците от тялото, които очевидно излагам най-много на силното слънце и са чувствителни. Скрих се под чадъра миналата година и се мазах обилно със слънцезащитен фактор 50+ миналата година. И не - слънцето продължи да ме целува болезнено. Докато не прибегнах до нужния помощник - противоалергичните продукти не са за подценяване. В комбинация със силнозащитен фактор и умерено излагане на силно слънце на плажа, смело мога да кажа, че и тази година възнамерявам да се прибера от почивка с шоколадов тен и без алергия!

Александрина
Пролет пукна

Пролетта е един истински красив сезон. Обожавам я, но за мен е истински лукс да й се насладя напълно, защото разцъфнат ли дръвчетата, настъпва моят малък Ад. От малка организмът ми е чувствителен към промените и „пролетния въздух” – очите ми започват да сълзят, кихам или се обривам. Няма как да се скриеш някъде за цял сезон, нали? Може да получиш алергична реакция дори когато отвориш прозореца, за да проветриш у дома.
Със сигурност няма как да оставиш нещата така, при положение, че имаш проблем и подобно неразположение може да осуети цялото ти ежедневие. За голямо щастие на всички хора с такива „пролетни алергии” има медикаменти, които предпазват организма от подобни реакции и действат през целия ден. Продават се във всяка аптека, а и за тях няма нужда от лекарско предписание, защото не са агресивни и не вредят на тялото. Това определено е най-лесното и добро решение – аз се възползвам всяка пролет.

Марта
От любов към животните

Обожавам животните. Още от малка в къщата ни винаги е имало домашен любимец, който е бил пълноправен член на семейството. Аз съм фен на кучетата, а сестра ми пък си пада по котките. Един ден, докато бях на гости в сестра ми и се радвах на пухкавия й котарак, разбрах че имам алергия към котките. Тя се проявява в непрестанно кихане, много силен сърбеж в очите, гъдел в гърлото и хрема. Обикновено алергията ми леко се облекчава ако напръскам лицето си с вода. Опитвам се да избягвам, доколкото мога, контакт с тези иначе много сладки четириноги приятели, за да си спестя неприятните усещания. Когато се налага обаче, прибягвам към противоалергичните медикаменти. Все пак искам да ходя на гости в сестра ми.

 

More All About Life

Tanqueray с нов продукт в България

All About Life преди 4 дни

Световноизвестната марка джин Tanqueray пуска нов продукт на българския пазар. Продуктът е изненада за мнозина, тъй като е безалкохолната алтернатива на Tanqueray London Dry и е създаден за безалкохолни коктейли със същия, неустоим вкус. Идеята на бранда е, че всеки може да се наслади на Tanqueray 0.0 без да прави компромис с вкуса.

Може ли чешмяната вода да съсипе кожата и косата ни

All About Life преди 1 седмица

В обществото битува схващането, че някои видове чешмяна вода могат да повлияят негативно на кожата и косата ни, но преди да навлезем в дълбочината на въпроса, нека първо се попитаме къде се корени проблемът.