Световните дизайнери: Иина Вуoривирта пред View Sofia

Вижте каква е нейната лична история и какво сподели тя специално за View Sofia...

Родена във Финландия, на крехките 28, Иина вече е утвърден дизайнер. Има собствена компания за дизайн /Iina Vuorivirta Studio/, която създава веднага след като завършва своето образование и работи дълго време като фрийланс дизайнер, докато не получава покана да работи за мебелния гигант Икеа. И така, вече година и половина младата дизайнерка доказва и изразява себе си чрез своите прекрасни стъклени творения.
Не спира да работи и с независими клиенти, но основната ѝ дейност е свързана именно с работата в Икеа. 

През май 2013г. Иина Вуоривирта получава приза „Млад дизайнер на годината” на Форум за дизайн във Финландия, а през 2014г. завършва Университета по занаяти, изкуство и дизайн в Стокхолм, Швеция /Konstfack University of Arts, Crafts and Design/.

Излъчваща толкова много свежест и кипяща от идеи и енергия, Иина не спира да вдъхновява. Тя определено е човек, който се стреми към съвършенството. И начинът, по който говори за своите творения го доказва.

Вижте каква е нейната лична история и какво сподели тя специално за View Sofia. Интервюто ни е от престоя на екипа ни на Design Democratic Day в Швеция, голямото международно събитие на гиганта, за което писахме.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.