Следва

Представи си, че си гларус ...

Салата от аспержи и скариди

Салата от аспержи и скариди

Food преди 7 години

Бърза и супер лесна салата с пресни аспержи, които се бланшират за няколко минути, тънко нарязани по диагонал и комбинирани със скариди в зехтин, чесън, магданоз и дресинг от лимонов сок. Наистина мнооого вкусна!

Продуктите
0,5 кг аспержи, с отстранени краища на стъблото
0,200 кг розови скариди за салата, сварени и обелени
1/4 чаша “extra-virgin” зехтин
1 скилидка смлян чесън (от 1/2 до 1 1/2 чаена лъжица в зависимост от това колко обичате пресен чесън)
1 супена лъжица лимонов сок или повече на вкус
1 супена лъжица смлян пресен магданоз
Сол и черен пипер на вкус

Техниката
1.Сложете средно голяма тенджера с вода да заври и я осолете водата добре. Добавете аспержите във врящата вода и варете за 3 минути. Използвайте решетъчна лъжица, за да махнете аспержите и ги сложете в купа, докато изстинат. Добавете скаридите в тенджерата с вряща вода. Ако те са предварително сварени, ги махнете след 30 секунди - необходимо е само да се затоплят. Ако скаридите са сурови, сварете ги за 2-3 минути. Махнете скаридите и ги сложете в широка купа.
2.Нарежете аспержите на тънко по диагонал, докато стигнете до долния край. Еднакво нарежете долния край на стъблото на аспержите (изглеждат по-красиво по този начин). Сложете аспержите в купа със скаридите. Добавете останалите съставки и разбъркайте. Добавете сол и черен пипер на вкус. Добавете допълнително лимонов сок на вкус, ако желаете.

More Food