Следва

MFW Пролет/Лято 2017: Gucci

Ако чантите можеха да говорят

Ако чантите ни можеха да говорят... щяха да крещят навярно често...

All fashion преди 7 години

Ако чантите ни можеха да говорят... щяха да крещят навярно често. Независмо от размера, формата, материята, цвета, магията на дамската чанта се крие колкото в нея, толкова и в притежателката й. Излишно е да ставаме банални и да правим разбор на чантата спрямо характера, не ни е в стила.

Но понеже несъмнено притежаваме такъв, пишем за него и приветстваме всичките му прояви. Затова направихме един малък разбор на нашите дамски чанти. Които естествено се оказаха много различни, точно като нас - никога не достатъчно големи, за да поберат целия ни макрокосмос и винаги много мечтани и желани, за да се озоват в ръцете ни. Ето каква смяна направи една изцяло женска редакция в есенния си гардероб, спрямо винаги най-актуалния аксесоар - дамската чанта.

Габриела
Отделих немалко време в търсенето на идеалната чанта за този сезон - средна по размер, елегантна и в неутрален тон, завъртян около бежово-кафявата гама. Е, намерих я още преди началото на сезона, но оттогава насам не я свалям от рамо. За разлика от останалите ми, подчертано по-неглиже чанти, тази идва като чудесен помощник на развлечените ми джинси и тишърт, правейки ги мигновено да изглеждат по-добре.



Марта
Ако дамската чанта е продължение на характера на жената, то явно неслучайно погледът ми е прикован от тази червена чанта, особено когато тя е в толкова приятен тон на цвета и мога лесно да я съчетавам с различни аутфити. Размерът е идеалният за мен - успявам да събера всичките си аксесоари, без да се налага да нося огромна чанта. Казват, че червеното е цветът на Марс, а Марс управлява знака на бебето на зодиака, Овена, така че при мен явно войнственото начало се проявява и в чантите, които избирам да нося!



 Миглена Д.

Обичам хаоса в голямата си дамска чанта, но от време на време флиртувам със стилни клъчове, които да са акцент в аутфита ми. Разбира се, че в този малка, но прекрасна, шикозна чанта не мога да побера и половината от нещата, които искам, но пък всеки път, когато я взема в ръце, се въвличам в модната приказка на артистичните кожи и френския стил. Защо зелено ли? Ами само защото днес настроението ми за мечтателност е в този цвят на природата.



Миглена А.
Нещо в този тип чанти изисква умерени количества, за да не е прекалено. Ненатрапчиво елегантна, от плътна естествена кожа, побира цялата ми микровселена, черна е на цвят. Това са достатъчни доводи в нейна полза. Затова е новата ми спътница този сезон.



Косара
Първо, е безумно красива. Второ, това е класика, която никога няма да излезе от мода. Трето, кара ме да се чувствам специална. Четвърто – но не на последно място – невероятно удобна е. Купувайки си чанта от такъв клас, смятах, че ще е аксесоар, който повече седи като паметник на висшата мода в гардероба ми и се докосва с перо само по специални случаи. Оказа се, че съм направила страхотен избор с естествения лак, който не се драска и не изисква специална поддръжка. Вътре се побира всичко, от което имам нужда през деня, а любимият ми акцент е джобчето от вътрешната страна на чантата, което побира телефонът ми като мека ръкавичка. Най-хубавото на чантата е че е толкова класически модел, че често дори не се замислям какво съм облякла, класиката стои добре на всичко!

More All fashion