Следва

Love to quote: 7 зареждащи цитата за по-богата седмица от Т.С. Елиът

INFINITI Q60: Новото спортно купе! Завладяващ устрем за шофиране с динамични показатели

INFINITI Q60 е премиум спортно купе, което съчетава изразителен дизайн с въодушевяваща динамика и високи показатели...

All About Life преди 7 години

INFINITI Q60 е премиум спортно купе, което съчетава изразителен дизайн с въодушевяваща динамика и високи показатели. Стегнатите, атлетични линии на екстериора подчертават значителния динамичен потенциал на Q60, подсилен от модерен, изцяло нов 3,0-литров двигател V6 с двоен турбокомпресор.

По-нисък и по-широк от предшестващите модели купе на INFINITI, дръзкият екстериор на Q60 изразява „Мощна елегантност“ – език на дизайна на INFINITI, който придава на спортното купе здрав атлетизъм, като уверено създава усещане за движение и мощност.

Високодинамичният 3,0-литров двигател V6 с двоен турбокомпресор от новото, ексклузивно поколение силови агрегати VR е роден от богатия вътрешен опит на компанията в разработването на 6-цилиндрови силови агрегати. Новият двигател с 400 к.с. е проектиран да предложи увеличена мощност и въртящ момент и същевременно да поддържа високи нива на икономичност. Предлага се също 2,0-литров 4-цилиндров бензинов двигател с турбокомпресор с 208 к.с.

Q60 предоставя истински вълнуващото преживяване от спортно купе с баланс между плавна возия и пъргаво управление. Ключова роля за постигането на този баланс играе новото динамично дигитално окачване (DDS) на INFINITI, проектирано да предложи директни реакции и изключителна пъргавина, заедно с увеличен комфорт на возията – подпомогнато от нови електронни, адаптивни амортисьори.

Функцията Директно адаптивно кормилно управление (DAS) от второ поколение на INFINITI предлага бърза реакция и по-директно кормилно управление в Q60. Системата за електронно управление (steer-by-wire) премахва механично свързаните части, като вместо това използва дигитални компоненти за по-добро кормилно управление и реакции. Връзката между водача и DAS е моментална, благодарение на електронната връзка между компонентите.

„INFINITI винаги са били в челните редици по отношение на дръзкия дизайн и новаторските технологии – и Q60 отново предлага и двете. Вярваме, че качествата и основните силни страни на Q60 – начинът по който изглежда и се управлява – ще се хареса на клиентите в сегмента на премиум спортни купета.“
Роланд Крюгер, Президент на INFINITI

Световната премиера на новото премиум спортно купе Q60 идва в период на бърз растеж за INFINITI и се случва в разгара на интензивен период на световно лансиране. INFINITI регистрира рекордни продажби на нови автомобили с ръст от 7% спрямо същия период на предходната година.

Пуснат в продажба през третото тримесечие на 2016 г., Q60 ще играе важна роля в глобалното развитие на марката и ще възроди присъствието на INFINITI в сегмента на премиум спортни купета.

Q60 се характеризира с обтекаеми, изваяни линии и силни, атлетични пропорции. Неговият подчертан атлетизъм уверено придава усещане за движение и мощност в съчетание с лека, почти безтегловна стойка. Агресивната му стойка създава по-силно впечатление за стабилност и потенциал за контрол на управлението, а сниженият център на тежестта има общ положителен ефект върху динамиката на шофиране.

Q60 се предлага в 10 екстериорни цвята, като Dynamic Sunstone Red и Solar Mica са изцяло нови за гамата на INFINITI. Ексклузивно за цвета Dynamic Sunstone Red, твърдо, прозрачно покритие спомага за защита на уникалния горен слой на боята и същевременно допринася за дълбочината на блясъка за по-силно визуално въздействие.

Допълнителна подробна информация за 3,0-литровия двигател V6 с двоен турбокомпресор е налична през микросайта на INFINITI Q60 www.Infinitiq60news.com.

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 5 дни

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 4 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 4 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.