Следва

Прецедент: Първият coverBOY на CoverGirl!

DIY /Do It Yourself!/: Мигновен блясък и стягане с каркаде и агар-агар

С по-студеното време кожата се нуждае от повече глезене!...

Hair преди 7 години

С по-студеното време кожата се нуждае от повече глезене! За да сме прекрасни дори в намръщените октомврийски дни този път си направихме, и бързаме да ви покажем как и защо, домашна маска с вече позабравения чай от каркаде и интересната съставка агар-агар.

Помните миналото ни предложение в Направи Си Сам - нежна кожа с помощта на куркума и мед, нали?

Чаят каркаде се приготвя от тропическото цвете хибискус и специалистите са на мнение, че то е една от най-полезните за човека билки.

Агар-агар пък е продукт, направен от екстракцията от червени и кафяви водорасли, растящи в Бяло море и Тихия океан. Агар-агар се явява растителен заместител на желатина.

Маската, която тестваме днес, е вдъхновена от корейските моделиращи маски, които по специален начин се борят против стареенето на кожата и й придават естествен младежки блясък.

Всички знаем как забързаното ежедневие в офиса и замърсените от прекалено много трафик градски улици могат да подействат ужасно на кожата ни и да я направят отпусната, замърсена и с неравен тен. За това е нужно да отделим съвсем малко време след работа и да сътворим домашни „отвари“, които вършат чудеса.

За DIY маската за лице ще ви трябват 2-3 пакетчета чай каркаде и около 2 супени лъжици агар-агар (ние сложихме на око и май излезе повече от това количество). Пакетчетата чай трябва да се загреят на котлон и след като водата се оцвети в розово-червено, към нея да се прибави и растителният заместител на желатина. Не се притеснявайте, ако агар-агарът стане на бучки, просто разбъркайте добре и изчакайте сместа да кипне подобно на лава – тогава маската е готова.





Разбира се, че няма да сложите врялата смес направо на лицето си, а ще почакате няколко минути, докато  изстине. Не е нужно много време, защото иначе агар-агарът ще стегне и всичко, което сте направили ще отиде на вятъра.

След като се изчакали комфортните 3-5 минути, започнете да нанасяте сместа по лицето си – моментално ще усетите как тя залепва като восък и няма никакъв шанс да падне. Маската се слага по цялото лице! Да, дори върху клепачите и вратлето! И с нея се седи около 10-15 минути, през които усещате как кожата ви се стяга и природните чудеса в маската действат благотворно на лицето ви. (P.S: Ще приличате на излезли от филм на ужасите, но, повярвайте ни, определено си заслужава!)

Махате маската, като просто отлепяте восъка, който се е образувал на лицето ви. Не се притеснявайте, ако не сте сложили достатъчно дебел слой, то е нормално маската да пада на малки парченца – както се случи и при нас!

Voila! Почиствате с хладка вода остатъците от хибискусния восък и кожата се усеща толкова стегната, че дори ние не можахме да повярваме, че това е възможно да се случи само с няколко пакетчета чай и агар-агар.

Всъщност се оказва, че хибискусът е много, много полезен и съдържа куп антиоксиданти, които помагат за намаляването появата на разширени пори и успокояват възпалената кожа. Стягат я и намаляват появата на бръчки. А също така изравняваттена и повишават еластичността.

More Hair