Следва

Какво имат да кажат твоите крака

Съботна лечебна маска за коса

В забързания ритъм на нашия живот постоянно изтощаваме косата си – сешоари, преса за изправяне, къдрене, маша...

Hair преди 14 години

В забързания ритъм на нашия живот постоянно изтощаваме косата си – сешоари, преса за изправяне, къдрене, маша, боядисване. Всичко това изсушава и убива косата, но въпреки това не можем да се откажем от тези средства за разкрасяване. Затова е необходимо да се правят специални маски за възстановяване.

Нашата коса основно се състои от белтък и при термична обработка се разрушава самата структура на косъма. Това означава, че маските за такива коси трябва да бъдат максимално мазни и хранителни.

На първо място стои маската от жълтък и репейно масло, което можеш да намериш в аптеките, но за разлика от маските, които се нанасят само върху корените, тази трябва да се направи на цялата коса. След което е необходимо добре да се увие главата с найлон и кърпа, да стои така 1 час 2 пъти седмично. След месец може да се направи прекъсване за 30 дни.

Важно е и изплакването на косата. Залива се изсъхнал хляб с вода и се оставя да престои едно денонощие. След това 200 грама се разреждат с 1 литър вода и косата се изплаква с този разтвор след измиване. Само не забравяй да го прецедиш!

More from View Sofia

More Hair