Следва

Mini Me: Като мама, като тате

На вашите въпроси отговаря д-р Петра Семерджиева, акушер-гинеколог

Д-р Петра Семерджиева е акушер-гинеколог и инвитро специалист. Завършва Медицинския университет в София и през 2010 г...

Health преди 7 години

Д-р Петра Семерджиева е акушер-гинеколог и инвитро специалист. Завършва Медицинския университет в София и през 2010 г. придобива специалност по акушерство, гинекология и репродуктивна медицина. Говори свободно английски и немски език.Преминала е обучения по специалността в Израел , Италия и Германия. В Дания е и поредният курс, който изкарва по раждане във вода, след което води първото раждане във вода в България.



Обучавана е в трансвагинална лапароскопия в Льовен, Белгия. Има специализация по репродуктивна ендокринология и инфертилитет в Acacio Fertility Center в Ориндж Каунти, Калифорния, САЩ. От 2012 година работи като ръководител на сектор „Асистирана репродукция“ в столичната “Клиника Малинов”.

V.S.: Д-р Семерджиева, имате достойна за гордост репутация в средите на АГ и инвитро специалистите. Дори нямате специална нужда от представяне. Всеки на ваше място би се гордял със суперлативите по ваш адрес в светското и интернет пространство у нас. Многобройни са публикациите и медийните ви изяви. И все пак, какви професионални предизвикателства, освен ежедневните, ви предстоят непосредствео в идните дни и седмици?
Петра Семерджиева
: В „Клиника Малинов“ организираме грандиозен медицински форум, който ще се проведе в края на октомври на тема „Репродуктивна медицина“ и Балканска конференция по вагинална ендоскопия със силно международно участие.



V.S.:
Кое считате за на-голямото си постижение?
П.С.: Появата на бял свят на двете ми деца.

V.S.: Какви са чувствата, които изпитвате, когато с ваша помощ се разреши дългогодишен репродуктивен проблем на семейна двойка?
П.С.: Радостта е голяма и обикновено споделям изцяло чувстата им. Често се вълнувам дотолкова, че ми се насълзяват очите.

V.S.
: Със сигурност удволетвореността от създаденото щастие ражда тази неспирна енергия у вас.
Какво обаче не знаем за вас? Близките ви твърдят, че сте мултифункционална, дисциплинирана и уникална. Прекрасен човек, приятел и страхотна майка. Имате две умни, възпитани и красиви деца .Разкажете ни още!

П.С.: Обичам да съм активна и да спортувам. Всеки сезон се отдавам на любим спорт, това ме зарежда с енергия и компенсира обездвижеността ми в ежедневието в болницата. Карам колело, плувам, ходя на фитнес и релаксирам с риболов. Едно от любимите ми домакински занимания е да се развихря в кухнята. Обичам да експериментирам с нови кулинарни специалитети от средиземноморската, средноевропейската и българската кухня. Неосъществената ми мечта е да отворя къща за гости, които да посрещам с вкусна храна в уютна обстановка.



V.S.
: Какъв тип почивка предпочитате, огромен Ол инклузив хотел или диво и красиво място, с усещане за сливане с природата?
П.С.: Красива природа и уединение.

V.S.: Какво друго интересно криете от нас, хоби, някоя страст?
П.С.: Много обичам да рисувам. Напоследък експериментирам с акварел.

V.S.
: Имате ли достатъчно художествен материал, за да откриете скромна изложба?
П.С.: Не, тъй като си подарявам картините на приятели щом ги харесат. Както в кулинарията готвачите се радват, когато им оценят вкусната храна, така и в изкуството признанието, че си създал нещо красиво най-много топли душата.



V.S.: Обичате и забавни игри със семейството и добри приятели. Как реагирате, когато губите?
П:.С. Не обичам да губя. Много важно за мен е играта да е честна, тогава няма проблем.Късметът винаги може да ти изневери в неподходящ момент.

V.S.: Ако можехте да промените някоя своя черта, коя бихте избрали?
П.С.: Да съм по непукист, тъй като напоследък се улавям,че приемам нещата от живота доста навътре.

V.S.: Кога се чувствате щастлива?

П.С.: Щастлива се чувствам, когато разполагам с достатъчно свободно време да съм сред любимите си хора.

Д-р Петра Семерджиева ще отговаря на вашите въпроси посредством нас. Не се колебайте да попитате всичко, което ви вълнува и е важно за вас от специалностите на д-р Семерджиева. Дано ние, и тя, бъдем полезни!

Очакваме въпросите ви на [email protected]!

 

 

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.