Следва

Какво носи редакцията днес: Есенен вятър в неутрални цветове

11 храни за ПО-ДОБРА мозъчна дейност

Напоследък темата за връзката между храненето и менталното здраве е доста изследвана...

Health преди 7 години

Храната - това е един чудесен дар от природата! И ако смятаме, че сме наясно кои храни да избягваме, за да предотвратим подуването на корема, или кои храни са полезни за зрението, например, то има и такива ценни хранителни продукти, които стимулират и подобряват работата на мозъка - един от най-важните органи в човешкото тяло.

Напоследък темата за връзката между храненето и менталното здраве - от това как да подсилим паметта, до превенция на болестта Алцхаймер, е доста изследвана. Ребека Кац, магистър и автор на научно-базирана книга с рецепти The Healthy Mind Cookbook, е основен двигател и инициатор за това. “Досега учените смятаха, че с остаряването губим и мозъчни клетки. Но сега наблюдаваме как мозъчните клетки могат да се регенерират, което се базира на начина на хранене и това дали се движим достатъчно… Има няколко храни, които са от ключово значение за мозъка”, казва тя.

11-те храни, които подсилват този така важен орган, може да разгледате в нашата галерия>>> горе!

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.