Следва

Опредметяване: Грим изкушения!

Разпятие в розово: За 50-те нюанса, к**вите и какво остана по улиците

Градска легенда е, че мацките говорим... Много говорим!...

All About Life преди 7 години

Градска легенда е, че мацките говорим... Много говорим! Даже из социалните мрежи има куп колажи, посветени на нас. Любимият гласи: "Спаси мъж, мрънкай на дърво!".

В новата ни рубрика с гръмко заглавие, заимствано от романа на Хенри Милър - "Разпятие в розово", ще си казваме всеки каквото има. Образцовата ни редакция ще е в крак със социалните теми и всяка сряда ще четете "Работническото ни дело".

Тази седмица ще си говорим за: филми, платени жени, ла*на и напускането на Рикардо Тиши на Givenchy! С две думи всяка какво я е трогнало.

Миглена

50 нюанса по-безсмислено и от миналия път

Когато целият тайфун около първата част от този, меко казано, безсмислен "експеримент" затихна, си казах "Слава Богу!", няма да слушам повече за тази глупост. Пропускам идеята за това, че такава продукция е възможно да се превърне в блокбъстър, и все пак съм на мнение, че ако искам да гледам евтино като идея и изпълнение (актьорска игра и т.н.) порно на голям екран, ще гледам да изненадам гаджето с частна прожекция. Вярно, ще е в някой от малките киносалони и вероятно няма да дъвчем буритос на скучните сцени (онези без въжета и други садо-мазо атрибути), ама поне ще си е един вид лично изживяване.

В заключение бих могла да добавя, че отново няма да си причиня това изтезание на психиката, тоест да повредя отличния си вкус към седмото изкуство, когато някоя позната каже: Задължително трябва да го гледаш! И ще оставя тази Холивудска бутафория да почива в мир!




 

Цветина

Платените жени

"Правиме пари, правиме, правиме пари", както пеят жестоките пичове от GRUPATA SHAQUE. Ясно е, че много от нещата в родния шоубизнес се правят за пари, ама чаааак пък така... Потресена съм (и това е лек израз) от новата чалга -тире- хип хоп песен, която обикаля нета! Във въпросното парче, наречено "К*рва като Моника" не стига, че ми пробутват твърдението, че Бамби е момиче!!!!!!!!!!!!!!!!!! Цитирам: "Умираш като майка й на Бамби", ами и чувам сериозно скандални думи, които се повтарят, потретват и там още не знам си колко пъти. Т'ва, мили хора, не е музикално творчество! Това си е откровено заяждане между "дами". Коя каква била, колко пари имала или й давали, какви са й гащите. Ама все пак едната е "На дедо ти Боже съм баба, ма."

Гнусно е, толкова, че чак става смешно в един момент! А всички си мислеха, че след "яката дупара кой ще я бара" няма накъде по-зле да стане!

П.П.: Явно пазарът за платени жени стана много ожесточен, щом чак с песни вече се "дисват" и се мъчат да се "заровят"... Ама, то всъщност никак не е лесно да си намериш "мечо" да ти дава кинти - щото пластмасови госпожици вече бол, и предлагат все едно и също!

 

Йоанна

SAME SHIT...DIFFERENT DAY...


С огромно извинение за израза, но това е буквалната и реална ситуация, която цари в нашия прекрасен град София.

Като човек, който истински обича своя град и вижда най- хубавото в него, някак си не успях да затворя очи за цялата МРЪСОТИЯ, която изплува след вдигането на градусите и топенето на снега! Боклукът, който се разпиля навсякъде и кучешките отпадъци, които са на всяка крачка!

Неприятна ситуация!

Моят съвет е: Хора, гледайте в краката си и хвърляйте боклука където му е мястото! ...Aaа и пст! за кучешките отпадъци има едни неща наречени... пликчета!


Габриела

Au Revoir, Рикардо


Заминаването на Рикардо Тиши дойде неочаквано за повечето му почитатели. Той и неговата великолепна готическа естетика са отговорниците за "възкръсването" на обичната френска къща, попаднала иначе прекалено дълго под влиянието на британските дизайнери - Джон Галиано, Алекзандър МакКуин и Джулиан Макдоналд до неговото идване през 2005 г.

Като абсолютен магьосник той преобразява Givenchy, превръщайки къщата в една от най-печелившите компании за LVMH и поддържайки я на върха повече от 12 години, благодарение на страшно добрия си маниер на смесване на комерса с модата. Той е един от първите, които осъзнават каква златна възможност за популяризиране на труда си представлява вниманието на масовите звезди като Ким Кардашян и Бионсе. Той започва да ги облича и да ги привлича за приятели много преди дори Balmain, а в резултат успява да задържи 12 години поста си на креативен директор към една от най-престижните модни къщи и то с небивал успех.

Макар и неочаквано, заминаването му или по-скоро желанието за промяна, може би, може да се усети при по-задълбочено наблюдение на последната му мъжка колекция за Есен/Зима 2017-та. В нея, дори и деликатна, промяната е налице - с по-олекотено усещане и значително по-малко мрак от познатия Тиши.

Тук остават и слуховете за евентуалната творческа позиция на Тиши при Versace, които звучат някак разумно, имайки предвид колко немодерна е къщата Versace през последните поне 5 години и всички опити, които Донатела направи да я възроди... В това число и дългото й ухажване към едно от модерните напоследък имена - Антъни Вакарело, с което тя успя да го привлече за креативен директор на Versus Versace макар и едва за година преди той да приеме пост в Saint Laurent.

Тя вероятно вижда в очите на Тиши глътка свеж въздух и тълпа от верни звездни почитатели, които с овации ще го последват навсякъде. Няма как да не се замислим обаче какво ще излезе от смесването на тези две изключително силни и индивидуални естетики. Versace се разпознава от километри, Тиши също, но и двете имена въпреки различията си, имат една обща черта - перверзността, в добрия смисъл на думата. Замисляйки се над евентуалното им сливане, два варианта идват наум - трудна за преглъщане естетика или абсолютен модерен шедьовър, включващ и "възкръсване" за Versace.



 

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 5 дни

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 3 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 4 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.