Следва

Една грива ПРЕДИ и СЛЕД: Обожаваме този прасковен нюанс!

DIY /Do It Yourself!/: 20 тайни на божествената кожа, както ГИ подсказахте ВИЕ

Обикновено нещата вървят в обратен ред, но днес ще хванем съветите от главата за краката!...

Hair преди 7 години

Обикновено нещата вървят в обратен ред, но днес ще хванем съветите от главата за краката! Вместо ние да издаваме тайни-идеални за грижа за кожата, взимаме директно от вашите, събрани в съкровищницата на читателската, т.е. вашата реакция към нас.

Подшушнахте ни десетки фантастични рецепти за красиво лице, шия, деколте. Спомняте ли си защо? Припомняме веднага ТУК!!!

Е, днес с удоволствие събираме най-интересните рецепти и съвети, дадени ни от вас /признаваме си, вече с охота пробвахме някои и резултатите са СВЕТОВНИ!/ Его го, най-доброто от доброто, защото и вие, и ние, го заслужаваме:


1. "Рецепта за красота, която знам от приятелка на моята майка е: 2-3 лъжици кисело мляко се поставят върху филийка хляб и след половин час млякото се нанася на кожата на лицето. След 15 минути се измива с хладка вода."

2. "Моят опит показва, че една от най-важните предпоствки за идеална кожа е чистият въздух и близостта до природата. Маските ни помагат да изглеждаме свежи в големия град, но е несравнима кожата след време, прекарано в планината или в компанията на слънцето и морето."

3. "Здравейте, наследството, което знам от прабаба си, е крем от мас и невен, преварява се, прецежда се и се наслаждавате на копринена кожа, без стрии. И още една тайничка - кайсиево масло. Баба ми го мажеше по лицето и деколтето, но най-вече по раменете и ръцете, защото казваше, че там се познават годините на жената. "

4. "По съвет на моя приятелка ползвам чисто арганово масло. Няколко капки вечер, нанесени с масажни движения по цялото лице са достатъчни за здрава кожа." 



5. "Ето няколко малки тайни тайни за идеална кожа:
- Лицето се обтрива с обелките от краставица, страхотно овлажняват сухата кожа.
- Измива се с хладка вода и не се избърсва, то веднага си я "издърпва".
- Добре действа маска с изцедено върху филия кисело мляко, мед и зехтин. Майка ми си я прави винаги, след като се изкъпе.
- Медът е чудно средство за напукани устни."

6. "Много ми хареса анонса ви за това, че дневният крем трябва да прави три неща: да енергизира, да хидратира и да пази кожата. Затова, аз ще ви кажа три малки тайни, които зная от моята майка, именно за постигането на тези стъпки:

Енергизиране - всяка сутрин събуждаме лицето, като го обтриваме с кубче лед.
Хидратиране - минаваме с тампон, напоен със сок от краставица ( в моя случай помага и за луничките).
Предпазване - няколко капки естествени масла правят чудеса преди сън и предпазват кожата от бръчки (бадемово, кокосово, гроздово, есенциални масни киселини и т.н).

PS. Иначе, бих добавила, че преди години, когато може би нямаше все още толкова добра и качествена козметика в България, съм виждала майка си да слага какво ли не по лицето си. Почти всеки сезонен плод и зеленчук, намираше и приложение върху нея :) Банани, картофи, краставици, магданоз, лимони, яйца и какво ли още не ..."

7. "Здравейте, ще споделя една тайна за красива, подхранена и свежа кожа, която знам от приятелка на майка. Тя е следната: Вземаме 1 жълтък и с него намазваме лицето си. Изчакваме за засъхне добре (кожата започва да "дърпа") и започваме за отлепваме образувалите се люспички. Измиваме лицето с хладка вода и подсушаваме."

8. "Здравейте! Ето една маска с мед срещу акне, която знам от приятелка. Съставки:
-1 чаена лъжичка мед
-1 чаена лъжичка портокалова кора на прах
-1 чаена лъжичка овес

Приготвяне: Съставките се смесват и готовата маска се нанася върху лицето, шията и деколтето. Оставя се да подейства за 20-30 мин., след което се изплаква с топла вода. Много ми допада, защото продуктите ги има почти във всяко домакинство, не е претенциозна, а върши чудеса. "



9. "Една тайна за идеална кожа: "Плодов йогурт" като маска за лице - Намачкваме/пасираме избрания плод или микс от плодове - ягоди, киви, авокадо или банан, смесваме с лъжичка кисело мляко и става свежа маска, която придава жизненост и свежест на кожата на лицето!"

10. "Аз съм отгледана от баба и от нея съм научила и доста неща. Като за начало, баба не ми даваше да се гримирам отрано, защото съм млада и да не си разваля кожата. Когато в годините на пубертета страдах от акне, тя ми правеше една смес от сода за хляб и кисело мляко. След тази процедура, кожата винаги ми ставаше много красива и свежа кожата.

Когато ми се получаваха сенки под очите, баба ми приготвяше маска от 1 жълтък, 1 лъжица мед, 1 лъжица зехтин и 1 лъжица прясно мляко. Лицето се маже и се оставя да престои около 10 минути и се изплаква. Още един метод ми беше споделила - с помощта на сварен с обелката картоф. След като изстине, картофът се обелва и се слага на очите и се стои така около половин час."

11. "Здравейте, имам една маска за лице, която прави чудеса и я знам от моята баба, която е изпитана във времето. След ползване веднъж седмично в рамките на месец резултатът е видим, кожата на лицето е мека, сияйна и много добре хидратирана и почистена! Пробвайте!

1 супена лъж.пчелен мед /истински/
3 супени лъж.гъсто кисело мляко /домашното е за предпочитане/
1 супена лъж.царевично брашно или царевичен грис

Приготвяте маската, като смесвате всички продукти и нанасяте на измито и подсушено лице, така престоява 15 мин. и се отмива с хладка вода" 

12. "Чувала съм много различни домашни рецепти за кожа, например за банановата кора, която можеш да натриеш на лицето и избелва и почиства; за кокосовото масло, което може да се ползва почти за всичко. Това, което аз съм изпробвала и работи добре е маска с розова вода и хума. Видимо и осезаемо стяга кожата . А розовата вода може да се ползва за почистване на лицето сутрин и вечер."

13. "Тайната за хубава кожа на баба, която беше професионална готвачка, беше да дава на кожата си вещества от хранителните продукти, които готви. Ако реже салата, се маже с обелките от краставицата, ако пие мляко с мед, намазва и лицето, ако стърже морков - също. Изключение знам от нея са доматите, а цитрусите пък имат лек избелващ ефект. До ден днешен спазвам заръката й, с обелките от краставицата винаги обтривам лицето си, много добре хидратира кожата."



14. "Маска от мед, банан и кисело мляко за нежно подхранване на кожата и ефективно заличаване на бръчките.
Необходими продукти:
1/2 банан
3 супени лъжици кисело мляко
1 супена лъжица мед

Начин на приготвяне:
Обелете банана и го намачкайте. Към него добавете останалите съставки и разбъркайте всичко добре. Нанесете маската върху предварително почистена кожа с леки масажиращи движения и я оставете да изсъхне. Отмийте я с топла вода и след това със студена."

15. "Снежната бяла зима може и да е много красива, когато я гледаш от прозореца на някоя хижа, докато пиеш горещ шоколад, но що се отнася до кожата, тя е пагубна за нея. Но, погледнато от друг ъгъл е добра причина да се поглезя с някой страхотен лосион за тяло, който да се погрижи за мен и тялото ми, като направи кожата копринено гладка и приятно ароматна.

Добра алтернатива за сухата кожа са студенопресованите масла, при това целогодишно. Кокосовото и какаовото масло могат да се употребяват директно върху кожата, попиват бързо и имат невероятен аромат. Освен това имат и естествен слънцезащитен фактор - много малко масла защитават кожата по такъв пълноценен начин. Маслата можем да смесим с етерични такива и така да си направим домашен крем вкъщи. Условието е да се уверим в качеството на продуктите и да не правим компромис.

Ето една рецепта за вкъщи:
1 ч.ч кокосово масло;
1 ч.ч какаово масло;
1 ч.ч екстравърджин зехтин
Продуктите се слагат на водна баня да се разтопят и смесят, след което се разбиват с миксер или бъркалка. Получената смес се сипва в бурканче и е желателно да се съхранява в хладилник, за да се удължи годността на крема. Може да се ползва за лице и тяло сутрин и вечер."

16. "Маската е подходяща за всеки тип кожа и незабавно освежава кожата, прави я сияйна и нежна.
Нужни са ни: 1 супена лъжица заквасена сметана|кисело мляко, 1 супена лъжица какао на прах, 1 белтък, 1 супена лъжица мед.  Всички съставки се смесват до получаването на хомогенна смес. Нанасяме маската, стоим 10 минути, след което изплакваме."

17. "Тайна, която знам от майка ми е никога да не си лягам с какъвто и да е грим, спирала, сенки.Просто почистено лице и лек хидратиращ крем!  Друг съвет е в студено време да не си слагам крем непосредствено преди излизане!Трябва да са минали поне 30 минути и тогава излизам, без лицето ми да измръзне или зачерви!"



18. "Моята рецепта е много бърза и лесна, знам я от жена, която е близо 60-годишна, но човек може да й даде най-много 45! Всеки ден, може и сутрин и вечер, лицето се намазва равномерно и плътно със заквасена сметана (добре е да е с по-висока масленост), оставя се да попие и изсъхне на лицето, след това се отмива със сапун за лице. Ефектът се усеща веднага - кожата става мека, гладка, хидратирана и дори се избелва - луничките и петната избледняват."

19. "Последната домашна рецепта за почистване, ексфолиране и сияйна кожа:
Лицето се загрява на парна баня с вода (може и с някакви билки)
1 лимон се разрязва на две, след което се посипва с кафева захар (стрита на ситно) може и с малко сода
Ексфолира се нежно и след това се оставя за няколко мин. да попие сока от лимона."

20. "Здравейте,
От моята баба, която и на 82 имаше чудесна кожа, знам една маска, която си правя поне веднъж седмично. Тя е за хубаво почистване, хидратиране и гладка кожа.

Необходимите продукти са: жълтък от яйце, супена лъжица свежа мая и една лъжичка кисело мляко.
Всички продукти се разбъркват добре на каша и се намазват лицето и шията. Престоява се с нея докато изсъхне хубаво и след това се измива добре. Кожата след тази маска се изчиства и става много гладка и хидратирана, ако имате пъпки изчезват на момента.

За моята кожа, която е супер чувствителна, маската е просто елексир. Получавала съм доста комплименти след нейната употреба колко е хубава кожата ми. Дори дерматоложка ме пита какви специални продукти ползвам, за да имам това лице и кожа. За мен и баба тайната се крие в хладилника и естествените продукти, които използваме, за да направим вкусна храна."


 

More Hair