Следва

"Непознатото момиче" на братя Дарден тръгва на екран от днес

Експлозия от филмови продукции в сърцето на София

Пренесете се в топлите страни и страстните вечери със Седмицата на испанското и ибероамериканското кино...

Movies & TV преди 6 години

Пренесете се в топлите страни и страстните вечери със Седмицата на испанското и ибероамериканското кино. От 01 до 11 юни ще бъдат прожекциите на рекордните 29 филма, 19 от които премиерни.

„Виновните“ за тази културна фиеста са посолството на Испания, със съдействието на Институт "Сервантес" и НДК. Които ще представят селекция знакови филми от съвременното испанско и латиноамериканско кино.

Програмата включва впечатляващ подбор от комедии, драми, документално кино и дори филми за почитателите на футбола. Не пропускайте да срещнете лично най-модерният и влиятелен режисьор в съвременното европейско кино-Хосе Луис Герин.

Главен акцент е филмът "Кралицата на Испания", комедия с изкусителната Пенелопе Крус. Историята се развива през 50-те години и показва Крус в ролята на велика „американска“ кинозвезда, завърнала се в Испания, за да изиграе кралица Исабел Католическа.



Фестивалът ще бъде открит с прожекцията "Късно е за гняв". Филмът разказва за обирджия, който излежава 8 години в затвора, а когато излиза, се опитва да започне нов живот с приятелката си Ана и синът си, но се сблъсква с неочаквани ситуации. Лентата е отличена с 23 награди, сред която и испанската кинонаграда "Гоя" за най-добър филм и най-добър режисьорски дебют за 2017 г.

Още 8 страхотни продукции, които не трябва да пропускаш:
„Габо-магията на реалното“-филмът разказва за силата на въображението, проследяващ оплетените нишки на живота и творчеството на Габриел Гарсия Маркес-„Габо“.

"Академия на музите"-Героят на филма е преподавател по филология, чиято цел е да възроди света чрез поезия, а съпругата му критикува педагогическия му подход.

„Човекът с хиляда лица“-Франсиско Паеса, бивш таен агент на испанското правителство, замесен в изнудване заради което бяга в чужбина. Сега върнал се обратно в страната вижда възможност да отмъсти на правителството.

„Испанска афера 1“-в името на любовта младежът Рафа се изправя срещу страховете си и непознатото, път споходен от много приключения.

„Диви истории“-филмът е съставен от шест епизода, редуващи интриги, комедия и насилие. Героите ще бъдат тласнати към бездната и към сладкото удоволствие от загубата на контрол, пресичайки тънката линия, разделяща цивилизация и варварство.

Комедията „Труман“ и документалните филми на Герин-„В строеж“ и „Спомени от едно утро“.




Всички прожекции от фестивала ще бъдат със субтитри на български език, а част от тях ще са с вход свободен. Насладете се на богатата колекция от световно кино, което остава отпечатък в съзнанието ни.

Срещата ни с испанското изкуство ще продължи с гостуването на Националния балет на Испания на 7 юни в зала 1 на НДК, където харизматичните танцьори ще представят четири постановки в един спектакъл.

Пълната програма на фестивала може да погледнете тук!

More Movies & TV