Следва

Кой е новият творчески директор на Lanvin?

Стил урок на седмицата: Fanny pack is back!

От време на време леко изтръпваме при появата на някой нов шантав тренд, но...

All fashion преди 6 години

От време на време леко изтръпваме при появата на някой нов шантав тренд, но под силното въздействие на 80-те и 90-те години на миналия век в модата сега и особената естетика, която носят, изненадата не бива да е толкова голяма.

С такъв един тренд се занимаваме и днес - позабравената и дълбоко заровена в гардероба fanny pack чанта, наричана още преди с грозното име "паласка".

Безспорно чудата като силует, тя влиза в настоящия и предстоящия есенно-зимен сезон в нов прочит и забележителни интерпретации, вдъхващи нов живот с примери от Louis Vuitton, Gucci, Balenciaga и DKNY...


Louis Vuitton


DKNY


Gucci

Недълго след като чантичката се разходи по дизайнерските дефилета, знаменитости и фешън момичета също бързат да я включат в гардеробите си, като, следва да признаем, резултатът съвсем не е лош. Закачена на колана или носена през тяло, тя влиза безпроблемно в кежуал стрийт съчетания с деним шорти и бял тишърт, които кореспондират по естетика с първоначалния замисъл на пипкавия аксесоар.









Но също толкова добри примери можем да видим и в по-строгите визии с костюми например, където контрастът между различните елементи идва като огромен плюс. Любопитно е още и предложението на София Ричи, при която брандираната с логото на Louis Vuitton чантичка, влиза в ролята на идеалния плажен аксесоар...





More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 1 ден

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.