Следва

Dare U: Брокат on you

Test Drive: Интензивна Хиалуронoва грижа с ESTHEDERM

За първи път имам записан час в...

Hair преди 6 години

Дойде и моят ред!
За първи път имам записан час в козметичен салон Medestа. Уговорката ни е за 12:30 часа, леко-о-о развълнувана пристигам 10 минути по-рано.

Посреща ме фина и усмихната жена (веднага е ясно: в правилните ръце съм). Станислава Събева, истински професионалист, който знае: нищо, че някой бе казал, че няма по-голямо удоволствие от това да ти решат косата, всъщност масажът на лицето е още по-голямото удоволствие. Предстои ми обгрижваща процедура за хидратация, избрана заедно за най-подходяща за моята кожа. Конкретно: интензивна хиалуронoва грижа, следват стъпките:

Преди същинската част, лицето се почиства с двуфазен дегримьор, измива се и нежно се подсушава. След което се нанася крем за дълбоко почистване на порите Gentle Deep Pure Cleanser, иконичен продукт на Esthederm.



Следва така наречената озаряваща маска. Интересното при нея е, че е ексфолираща, но не съдържа ексфолиращи частици, а самият ефект идва след като тя засъхне и се премахне, ронейки се. След като изчистим остатъците от маската, използваме, разбира се, клетъчната вода, тотален хит от френската марка - Eau cellular.





С това приключва и първият, почистващ етап. Следва анализ на кожата и избор на активна процедура. В този случай това е интензив хиалурон. На вече почистената кожа се нанася интензивен хиалуронов серум върху лицето, шията и деколтето, а върху него - дълбоко хидратираща маска. След като маската постои на лицето известно време, се отстранява нежно и се апликира хиалуронов крем, за да поддържа нивото на хидратация в кожата, а след него, задължителният за края на всяка терапия City Protect Spray.



Процедурата, на която се спираме ние, е фокусирана към интензивната хидратация на кожата, смекчаването на фините линии и бръчки, подходяща за всеки тип кожа!

Ето стъпките, снимка по снимка, както го изисква ритуалът на Esthederm.

Стъпка 1
Отстраняване на грима в зоната на околоочния контур и устните с двуфазен дегримьор, подходящ и за водоустойчив грим.

Стъпка 2
Дегримиране на лице, шия и деколте с тоалетно мляко за всеки тип кожа.







Стъпка 3
Нанасяне на крем за дълбоко почистване на порите, като избягваме околоочния контур. С тази стъпка отстраняваме като с вакуум замърсяванията от порите, натрупалия се себум и микроорганизми.



Стъпка 4
Нанасяне на ексфолираща маска-гомаж. Един уникален продукт, който без да има ексфолиращи частици по-най елегантния и безупречен начин отстранява натрупалите се мъртви клетки по лицето, шията и деколтето. С маската работим и в зоната на околоочния контур. Маската се отстранява с няколко специфични за Esthederm движения.







Стъпка 5      
След дълбоко почистващите продукти идва ред на пилинг-гела с много ниска концентрация на гликолова киселина. Тази стъпка не е задължителна при всички, а само според индивидуалните нужди и по преценката на терапевта. Пилинг-гелът престоява около пет минути и се отстранява с хладка вода. Той има за цел да ексфолира допълнително кожата и да й придаде повече блясък. Прилага се когато кожата е по-мазна, при широки пори и наличие на бръчки и пигментни петна.



Стъпка 6
Следва най-приятната част от процедурата, а именно нанасянето на клетъчна вода спрей, която пада върху кожата като нежна роса. И всичко това е придружено от релаксиращ точков масаж.

С тези стъпки приключва и почистващият ритуал на Esthederm, който е и първи етап от всички терапии и носи името Osmoclean.



Стъпка 7
На подготвената вече кожа нанасяме интензивен хиалуронов серум съответно на лице, шия и деколте.



Стъпка 8

 Върху серума апликираме дълбоко хидратираща маска.

Стъпка 9
След като отстраним маската поставяме хиалуронов крем, който допълнително ще задържи влагата в кожата.







Стъпка 10
Последната стъпка от тази процедура, както и при всички терапии на Esthederm, е напръскването на лицето с протектиращ спрей за градски условия. City Protect Spray е уникален продукт, който има патент за глобална клетъчна защита и предпазва ДНК на клетките от различните видове радиация и свободни радикали, характерни за въздуха в големите градове.

Стъпка 11
Продуктите за домашна грижа са продължение на професионалните терапии и допълват и запазват тяхното действие за по-дълго време!

 




(Продуктите за домашна грижа)


Има 4 основни вида терапии:

Първият вид са две почистващи терапии (осмоклийн и осмопил) разликата между двете е в нанасянето или съответно ненанасянето на гел пилинг.

Интензив терапиите (като приложената, тя е интензив хиалурон).
Има интензив хиалурон, интензив спирулина, интензив прополис и интензив ахапил.

Сезонните терапии (пролет-лято-есен-зима) при тях се прави точков масаж и чрез него се стимулира определен орган.

Последната група терапии са age management терапиите - специфичното при тях е, че продуктите менажират времето, а не заблуждават, че подмладяват кожата. Идеята е да се грижим за кожата си своевременно, а не при свършен факт, те са най-тежки за изпълнение и са предназначение за два типа жени – такива, които водят активен начин на живот и са на по-млада възраст, за тях е подходящ Active Repair, която просто да съхрани младостта, другата е Lift & Repair. 

Cyclosystem и е предназначена за жени вече в менопауза и идеята е един вид да накара часовника да се върти наобратно.

Терапията, която направихме е от втория тип интензив, които са апликационни (само нанасяме и снемаме продукт), защото кожата е много млада и няма нужда от по-агресивно третиране.


Козметичен салон Medesta 

Гр.София, ул. Гургулят 22

Тел.: 0886 62 59 75

02/ 4 27 27 00

 

More Hair