Следва

CELEBRATE N.O.W

Expert Drive: Тина VS. Веси за Serie Expert от L'Oreal Professionnel

Едната брюнетка, а другата червенокоса...

Hair преди 6 години

Едната брюнетка, другата червенокоса. Първата владее модата до съвършенство, втората е професионален магьосник със специалност коси и прически.

Днес събираме накуп златна доза Serie Expert от L´OréaI Professionnel, великолепната Тина и също толкова великолепната Веси Седефчева, с които на сладки приказки в творческото ателие на любимата ни "Раковска" се опитваме да разгадаем тайните на перфектната грижа за коса, и още нещо...



V.S.: Здравейте, прекрасни момичета, издайте ни малко за себе си като за начало?
Веси Седефчева
: Аз съм Веси Седефчева, работя във фризьорски салон HairPort от 6 години, всъщност салонът е мой, a от 2 години съм и преподавател в Академия Л‘Ореал България. Занимавам се с фризьорство буквално цял живот.

Тина: Здравейте, аз съм Тина и се занимавам с костюми. По-скоро съм художник по костюмите, нещо, което го наричат стилист, но аз определено не харесвам тази дума.

V.S.: А защо избрахте именно тези занимания, как и откъде мина лабиринтът на избора?
В.С.:
Ами, това е хобито ми, решило да се превърне в професия. Иначе съм компютърен инженер, но от малка подстригвам. Първата жертва беше баба ми! (смее се).
Т.: Нищо не съм избирала, то просто беше ясно, че аз трябва да се занимавам с дрехи и материи още от малка. Просто в един момент, когато трябваше да избирам какво да уча, се обърках и учих режисура и филмов монтаж.

V.S.: Всъщност се събрахме за да си говорим за тайните на красивата коса. Веси, каква е тайната на перфектната грива на Тина?
В.С.:
Тайната е, че съм използвала серията Liss Unlimited - за изглаждане на косата, защото косата на Тина е пухкава и хвърчаща и точно тези продукти ни позволяват да добием един гладък и блестящ завършек, а косата да изглежда и да е по-еластична. Плюс това, Тина харесва косата си подредена, пригладена и с много блясък.

V.S.: Може ли точните предписания, стъпка по стъпка?
В.С.:
Измихме я с шампоана и след това поставихме Powermix маска, която се състои от една доза от същата серия - Liss Unlimited. Само една, защото много зависи от гъстотата и дължината на косата, все пак Тина е с къса прическа, а и не е боядисвана, нито пък косъмът й има допълнителни увреждания - така че е напълно достатъчно да й трябва по-малко количество.



V.S.: Ти, Тина, явно държиш косата ти винаги да е изрядна?
Т.:
Тя, моята коса е права и й трябва помощ, за да стои красиво права. Хвърчи и седи някак си никак неподредена.

V.S.: Започваме с тежката артилерия. Вашите суперсили се крият в?
В.С.:
В мен! Най-вече съм мултитаскинг човек и ако мога да извадя и шестте ръце, като Шива, ще е чудесно.
Т.: Мисля, че съм много лесно адаптивна и мога бързо да реагирам във всяка една ситуация. Животът ми е много динамичен, а и в работата си се срещам с много нови хора и ситуации, и ако не съм такъв тип човек би ми било много трудно.

V.S.: Имате пет минути да спасите положението - какво правите?
В.С.:
Първата минута всичко е въпрос на организация - мисловно да си подредя нещата, в следващите минути разпределям задачите и търся хората, които ми трябват, и след това действие!
Т.: Като Скарлет О'Хара, която си ляга да си почине малко (смее се). Със сигурност през тези пет минути сядам, за да си събера главата и да реша какво правя.

V.S.: Трите златни правила, по принцип и в частност, са?
В.С.:
При мен са: лоялност, точност, въпреки че аз не съм много точна и трябва да работя върху това, професионализъм.
Т.: За мен по-скоро  трите златни правила са тези, към които се стремя. За момента ми е много важно да се науча да казвам "Не" и да отказвам. По-скоро да знам точно, че даден работен или житейски проект ще го направя с любов, няма да се изнервя и прочие - когато е обратното, по-скоро не бива въобще да се захващам с това. За мен е много важно да се опитам да правя само неща, които ми носят удоволствие и да общувам само с хора, които ми дават, не ме напрягат и по този начин мога и аз самата да съм спокойна.

V.S.: А трите златни за ЗЛАТНА, не в русия смисъл, грива?
В.С.:
Стъпка 1,2 и 3... защото много хора не го правят и обикновено винаги спират до Стъпка 1. Обобщавам - измиващ продукт е едно, втората стъпка е грижа, а третата продукт/грижа преди сешоар.
Т.: Е, а и стъпка четири пропускаме - фризьорът!



V.S.: Какво се случва на супермацки като вас в края на деня?
Т.:
В края на деня си щастливо уморен и доволен.
В.С.: Да, и аз имам поне един час медитация - гледам в точка.
Т.: Няма нищо по-хубаво от това целия ден да си имал задачи, всичко е свършило накрая, всички са доволни и ти накрая си уморен, но в същото време ти е толкова приятно.

V.S.: А вашите супергерои кои са?
В.С.:
Аз съм човек на изкуството и по принцип си падам по приказки и по точно този жанр. Моят супергерой е Китана от Mortal Combat.
Т.: Моето ежедневие е вързано със семейството и децата ми. И може би те са моите супергерои - те са тези, които всъщност ми помагат и аз имам нужда много повече от тях, отколкото те от мен.

V.S.: Говорейки за игри и добро и зло, кое е най-голямото зло, което може да причиниш на косата си?
В.С.:
От професионална гледна точка и това, което съм видяла: неправилната грижа, неправилната диагностика и след това съответно поредицата от случки, които съсипват структурата на косъма. Винаги уча клиентите си да се грижат за косата си по възможно най-правилния начин за нея.
Т.: Е, вафли, сигурно! (смее се) А, иначе аз не поддържам косата си въобще. Просто нищо не правя, освен да я мия със шампоан и да слагам маска - не за друго, а защото иначе не мога да си я среша, просто си слагам нещо, за да мога да я укротя и после си я връзвам.

V.S.: Какво научихте една от друга?
В.С.:
Че сме почти еднакви по душа!
Т.: Ами, научих, че може и да е лесно всъщност да си правиш косата - особено, когато някой ти обясни нещата, направи ти ги нагледно и ти видиш блестящия резултат. Не отнема кой знае какво, а и най-важното е, че с със Serie Expert от L´OréaI Professionnel мога и вкъщи.


За да разберете коя е най–подходящата серия за вашата коса и от кой шампоан, балсам, маска или текстуриращ продукт се нуждаете, доверете се на експертния съвет на вашия фризьор L’Oréal Professionnel.

Expert Drive: Михаела VS. Йоана за Serie Expert от L'Oreal Professionnel

Expert Drive: Лорина VS. Митко за Serie Expert от L'Oreal Professionnel

Expert Drive: Марта VS. Наско за Serie Expert от L'Oreal Professionnel

More Hair