Големите любовни истории: София Копола и Спайк Джоунз

Големите любовни истории: София Копола и Спайк Джоунз

Хората откриват скрити послания във филмите им, твърдейки, че двамата изразяват болката от разбитите си сърца...

Помните ли сцената от семейното тържество в чест на раждането на сина на Майкъл Корлеоне във филма на Копола „Кръстникът“?

Новороденото „играе“ дъщерята на режисьора София, тогава още кърмаче. При появата й на бял свят щастливият баща на две момчета, отдавна мечтаещ за момиче, възкликва: „Само я погледнете, от нея ще стане първокласна актриса!“

При снимките на третата част на „Кръстникът“, почти след две десетилетия, вече порасналата София по настояване на баща си ще изиграе дъщерята на Майкъл Корлеоне – Мери. Смъртоносният куршум на наемния убиец, предназначен за Майкъл, поразява нея. Но в този момент умира не само любимата дъщеря на Кръстника – в София Копола завинаги умира актрисата.

Когато след известно време Копола говори с нея за следващия си филм, получава отговора: „Повече няма да се снимам в нито един филм. Ни-ко-га!“ И така и не се снима. Но вместо поредната актриса светът печели забележителен режисьор, който с днешна дата вече е носител на „Оскар“ и редица други престижни награди.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.