Следва

Да разцепим ПОдЛЕЗНО мрака заедно!

Movie Test Drive: ФРАНЦ

Отнеси ме, отнеси ме!

 

Movies & TV преди 6 години

Онзи ден, докато голяма част от вас заемаха отреденото им работно място, ние бяхме на премиерната прожекция на *минута мълчание* - Frantz”.

Toчно така, последната прожекция на Франсоа Озон, с участието на Пиер Нини и Паула Беер в главните роли. Толкова красота, разстлана в 153 минути. Малко ни завидяхте, нали? Признайте си, няма лошо, и ние си завиждаме!

Една страхотна прожекция, представена в чернобялата гама, с акцентиращи цветни елементи.

Любов след Втората световна война, сълзите на вдовица, съвестта на млад французин и мъката на едно семейство. Действието се развива в сива Германия. Речта се разбива между студен немски и горещ френски. Дори в този детайл се борят езикът на строгостта и този на любовта. Така описано може и да звучи банално, но страстта не се описва с думи.
Тя се усеща, изживява с всеки кадър в тази съвършена кинематография.

Хубавият филм е като добрия секс. Оставя следа за дълго с нежен трепет върху сетивата. Буди жаждата за цигара и глътка Шардоне…

„Франц” е филм за ценители, за жадни души и влажни очи. Съветваме ви да се въоръжите с любов, да затаите дъх и смело да преминете през прага на киносалона, готови да се гмурнете в едно минало приключение, разказано в бъдещето.


 

Филмът е у нас благодарение на АРТ ФЕСТ, премиерната дата е 22 септемрври.
Обезателен ви е!

 

 

 

More Movies & TV