Следва

Panthenol Spray

Скритите вежди или новият култ към женствеността

В модата нищо не се ражда от само себе си, а старите култове и модели се възраждат, за да се усъвършенстват и...

Beauty News преди 14 години

В модата нищо не се ражда от само себе си, а старите култове и модели се възраждат, за да се усъвършенстват и комерсиализират от Големите в полза на потребителя (на снимката горе: Адриана Лима за Givenchy Есен/Зима 2009/10).



Тази есен модните новини около грима са, че веждите са напълно заличени от лицата на моделите. Ясно е, че тук е повторен моделът Ренесансово момиче, който виждаме в портретите на Мона Лиза на Да Винчи и този на бароковата девойка, наречен „Момичето с перлената обеца”, на холандския художник Вермеер, и сто процента сигурно е, че тенденцията ще ни залее с пълна сила, само защото се появи в ревютата на Givenchy и Louis Vuitton.... Както и на корицата на френския Vogue от март, където красив модел привличаше погледите с нестандартните си скрити вежди.



За да постигнеш този look, ти, сам, имаш няколко варианта, но при всички случаи веждите ти трябва да наподобяват натуралната си форма, без резки извивки или изтънени черти.


Louis Vuitton Есен/Зима 2009/10

Ако са твърде тъмни, можеш да посетиш козметик, който да ги изсветли, но все пак разликата им с цвета на косата ти не трябва да е фрапантна. Ако пък веждите ти са естествени, плътни и не много тъмни, е достатъчно само да ги пригладиш с четчица и да нанесеш малко пудра върху тях. Така ще изглеждат естествени, семпли и точно както най-големите в модата ги предпочитат.
 

More from View Sofia

More Beauty News