Следва

Karl Lagerfeld - My favorite songs

Labels - Gareth Pugh

Gareth Pugh (Гарет Пю) е един от най-известните алтернативни модни дизайнери в момента. Англичанинът, който е...

All fashion преди 14 години

Gareth Pugh (Гарет Пю) е един от най-известните алтернативни модни дизайнери в момента. Англичанинът, който е роден на 21 Август, 1981 година, стартира кариерата си на 14-годишна възраст като дизайнер на костюми в Националния младежки театър.

По късно той започва да учи мода в City of Sunderland College, а по-късно се дипломира като дизайнер в небезизвестния моден колеж Central Saints Martin.

Гарет прави силно впечатление на индустрията със дипломната си колекция, за която използва балони и преувеличава структурите и човешката анатомия. С тази си колекция младият творец провокира всички модни специалисти, а вниманието не закъснява. Облеклата на Гарет бързо се появяват по кориците на модните списания.



Същата година Гарет се запознава със създателите на друг английски лейбъл – Fashion East, които го канят да се присъедини към тях и още няколко други дизайнера и да представи малка колекция на модната седмица в Лондон есен/зима 2005. Гарет няма нито студио, нито асистенти, нито пари. Има само четири седмици да създаде наистина интересен дизайн и колекция, която по-късно се приема с критика.

Първото му самостоятелно представяне е през зимата на 2006 година в Лондон. Тогава започват да му обръщат и сериозно внимание като дизайнер и дори Ана Уинтър проявява интерес към идеите му.



Оттам насетне следва и големият успех за алтернативния дизайнер като дори куп световноизвестни звезди си поръчват облекла при него. Една от най-известните му клиентки е Кайли Миноуг, която той облича и за турнетата й Showgirl-The Greatest Hits Tour и Showgirl-The Homecoming Tour. Друга известна дама, която Гарет облича е Роушийн Мърфи, която доста често е с негов дизайн на различни събития, участия и снимки. Други известни жени, които носят облеклата му са Риана, Лейди Гага и Бийонсе.



Модните редактори на Style, определят Гарет като един от дизайнерите, който прави добри неща и е един от малкото, които представят модата като изкуство и залагат повече на изкуството и арт елемента, отколкото на самата дреха. Запазена марка на дизайна на младия дизайнер факта, че той преувеличава структурите, обемите и конструкциите. В колекциите му се забелязват и елементи от английската поп-култура като много често той използва и пластмаса, метал, дискове, мишки, плъхове и др. Провокацията в колекциите му е на първо място.



За съжаление Гарет е в сериозни финансови затруднения от няколко сезона насам тъй като дрехите, които представя са твърде концептуални и много често неносими, като от компанията му се оплакват, че почти нямат никакви продажби. Дори през пролетта на 2007, дизайнера има само една продадена рокля. Факта, че нито един з пролетта на 2007, дизайнера има само една продадена рокля. Факта, че нито един buyer не иска да купува нещата му също много затруднява дизайнера, който с всеки изминал сезон се опитва да прави все по-семпли и носими неща, които да бъдат продаваеми.



Дори преди време тръгна слуха, че някой големи компании искат да наемат Гарет за главен дизайнер на мъжко облекло. Преди време дори тръгна слух, че дизайнера ще наследи Dior Homme от Крис ван Аш.
 

More from View Sofia

More All fashion