Следва

Вирджиния Улф - „Собствена стая“

Fight Club без Брад Пит, но с Явор Бахаров...

Александър Сано И Явор Бахаров в ожесточена юмручна схватка пред 600 души

Movies & TV преди 6 години

ПЪРВИ КАДРИ ОТ ЕДНО ОТ НАЙ-ВПЕЧАТЛЯВАЩИТЕ СЪБИТИЯ ЗА 2017

Петото издание на Jameson Cult Film Club събра феновете на култовото кино за едно неповторимо изживяване. Повече от 600 гости, членове на култовия филмов клуб на Jameson станаха свидетели на поредната култова прожекция. В традиционен стил информацията за събитието бе почти апокрифна, а кинофеновете се ориентираха единствено по знаците, които Jameson остави за по-наблюдателните. Изненадващата поява на любимия ни актьор Явор Бахаров на откриването на кино-литературния фестивал Cinelibry още през октомври, загатна за предстоящото зрелище: „Виждам най-силните и умните мъже, които някога са живели. Виждам целият този потенциал. И го виждам прахосан. Дявол да го вземе, цяло поколение бензинаджии. Сервитьори. Роби с бели яки“. Някои успяха да се досетят още тогава и познаха думите от култовия филм на Дейвид Финчър „Боен клуб“.

 

Месец по-късно, на 24 ноември, мистерията бе разкрита и „Боен клуб“ „оживя“ на дъното на легендарния бивш състезателен басейн в тотално преобразената Underpool Arena, където по традиция бяха пресъздадени най-култовите сцени от филма - избранник „ Боен клуб“.
Феновете се потопиха в Jameson вечерта с прожекцията на любимия на няколко поколения филм, докато най-великите сцени бяха пресъздадени на живо от актьорите Александър Сано в ролята на лошото момче - Брат Пит и Явор Бахаров, който приличаше до наузнаваемост на тичащия по бельо Едуарт Нортън. Незабравими елементи от филма – бойни сцени, дима от цигарата на Марла, прострелващият се в лицето Едуарт Нортън, крещящият правилата на клуба Брат Пит и много други велики моменти направиха феновето буквално част от прожекцията.

В пространство на Underpool Arena, превърнато в копие на декорите от снимачна площадка, нямаше как да не забележим известни личности като Орлин Павлов, Гери Турийска, Димитър Калбуров, Косьо Лунгов, Мартин Макариев, Луиза Григорова, Весела Бабинова, Прея, Борко Чучков, филмовият екип на GANG 3000, Калин Врачански, актьорският състав на "Дъвка за балончета", сценаристът Георги Иванов и Теодора Маркова, сценаристът и режисьор Робърт Уау и писателя и сценарист Христо Раянов, кино влогърката Андреа от “Дръж ми пуканките“, пианистката Мария Каракушева, водещи главни редактори и журналисти. 

More Movies & TV