Следва

HAYES & Y с нов сингъл и концерт

ТБА отдава почит на Васил Левски с турне в страната

Стефан Цанев: “В днешно време, когато се говори само за пари, за власт и за корупция, образът на идеалиста Левски става все по-непостижим, все по-нужен.”

Events преди 6 години

Театър “Българска Армия” започна своето турне на “Тайната вечеря на Дякона Левски”. Постановката гостува във: Варна на 12 февруари; Шабла - 13.02.; Каварна - 14.02. февруари; Тервел - 15.02.; Добрич - 16.02.; Генерал Тошево - 17.02.

На 18 февруари се навършват 145 години от обесването на Васил Левски. Театър “Българска Армия” не пропуска да отдаде почит на Дякона и в София - 19 февруари, 19:00 ч.

Стефан Цанев, автор на “Тайната вечеря на Дякона Левски”, отправя своите думи към публиката:

“В днешно време, когато се говори само за пари, за власт и за корупция, образът на идеалиста Левски става все по-непостижим, все по-нужен. Не случайно всички наши държавници държат над главите си неговия портрет като икона - на която се молят или от която се страхуват?

Защото представете си какво би станало, ако нашите народни избраници превърнат в закон думите на Апостола: "Всеки, който злоупотреби със служебната си власт за своя изгода, да се накаже със смърт!"

Театърът на българската армия ни показва един спектакъл, който тревожи душите ни, на сцената се развихря многогласна безпощадна полемика, която може би звучи в душата на всеки от нас, в душата на всеки от нас ехти жестокият въпрос на Дякона: "Народе???" - с четири въпросителни.

Изненада ли е това? Упрек ли? Ужас? Или надежда?
Тези въпросителни ще продължат да скърцат в нощта на нашите съвести като бесилки.”

Режисьор на постановката е Асен Шопов. В актьорския състав ще видите:
Веселин Калановски, Милен Миланов, Стойко Пеев, Александър Дойнов, Антоанета Добрева – Нети, Георги Къркеланов, Тигран Торосян, Радосвета Василева, Луизабел Николова, Веселин Ранков, Иван Радоев, Владислав Виолинов.

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 2 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?