Следва

MFW Есен/Зима 2018: Roberto Cavalli

MFW Есен/Зима 2018: Versace

Кeep it in the clan...

Runway преди 6 години

Малко Balenciaga, малко Alexander McQueen, много Джани Версаче. Новата есенно-зимна колекция на Versace повече от няколко "модни кимвания" към сблъскващите се палитри и каретата от 90-те години на миналия век.

Още помним как миналия сезон, по-точно през септември 2017-та, останахме без дъх, защото последното шоу на модната марка бе трибют към покойния й основател Джани Версаче. На 20-та годишнина от смъртта му, сестрата Донатела извади на показ едни от най-известните архивни "модни парчета" и събра "ретро" супермоделите, които едно време бяха буквален синоним на марката Versace, за да припомни на всички как всъщност започна всичко.

Всичко това беше толкова въздействащо, че ревюто "открадна" всички заглавия за Седмицата на модата в Милано и Versace бе короновано за шоуто на целия сезон от модната преса, а и не само. И така, какво обаче да го последва?

"Това, което исках да покажа с тази колекция са различните жени на Versace през годините и днес", сподели Донатела Версаче малко преди да покаже новата колекция на марката в Милано, озаглaвена The Clans of Versace.

Впечатлително блейзери, иконичните принтове на 90-те, colorblocking палитри и тежки златни украшения и аксесоари - всичко адски емблематично за модната къща.

Модели дефилиращо по двойки или тройки, точно като едно време, пременени в къси мини поли, или пък обвити от глава до пети в драпирани рокли от коприна. За разкош "разкрасени" със слънчеви очила с ретро силуети и онези иконични забрадки, присъщи за фаталните италианки.

Що се отнася до движението в настоящето - Versace показа, че го може - И ТО САМО КАК! Завидно място в колекцията заеха кецовете, футболните шалове и суичърите и тишърите с лого на модната къща /както и през миналия сезон/. А костюмите с пола изцяло решени в каре отговориха на ненаситното търсене носталгията към 90-те години, която модната индустрия изпитва напоследък

От всичко по много и за всеки, имаше тази колекция на Versace - но признаваме си, миналия сезон грабна модното ни око далеч повече от този, не само с шоу, но и със запомнящи се дизайни умело интерпретирани за нашето време.

Версаче Есен/Зима 2018-та в пълния си блясък в галерията горе>>>


More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.