Следва

Британецът Moodymanc пристига за първи път в България по покана на YALTA CLUB

"Докосване в тълпата" на Юлия Станкова

Галерия „Париж“ навършва петнадесет години от своето създаване и ще отбележи тази малка-голяма годишнина с изложбата на Юлия Станкова - „Докосване в тълпата“...

Events преди 6 години

През 2003г галерията отваря врати именно с нейната изложба „Сътворение на човека“ и ето че след петнадесет години извървян път в света на изкуството, пътищата ни отново се пресичат.

„Докосване в тълпата“ е изложба, в която Юлия интерпретира сцени от Евангелието на Марк и с лекота въвежда зрителя в събития случили се преди 2000 години, които тя превежда на съвременния човек чрез езика на живописта, прави му ги близки и някак неусетно стопява тази хилядолетна дистанция на времето. Това сближаване се случва именно чрез топлия човешки контакт, който се осъществява между Христос и хората, и който художничката е уловила почти във всяка една сцена. Това докосване, което е двустранно – от човека към Бога и от Бога към човека е пропито с дълбока, необяснима любов, която скрепява завинаги човешкия и Божествения свят. Христос докосва и изцерява прокажения, гъгнивия и глух човек, бесноватия, слепия от Витсаида, дъщерята на сирофиникиянката, възкресява дъщерята на Ияир, но Него също Го докосват по един дълбоко разтърсващ начин – кръвоточивата жена, която Той разпознава сред цялата тълпа, грешницата, която Го помазва с миро и умива нозете Му, възлюбеният ученик св. Йоан, който Го прегръща на Тайната вечеря...

Важно е да се отбележи, че тези толкова съкровени моменти се случват винаги измежду много хора и по този начин се подчертава още по-силно тяхната изключителност и уникалност.

Това докосване е като един силен камбанен звън, който проехтява и отеква между две вселени, който разтърсва Битието и възнася душите в Небесата.

***

В навечерието на своята годишнина, галерия „Париж“ изказва огромната си благодарност към всички свои автори, с които е работила през годините, към клиентите и ценителите на съвременното изкуство, без чиято подкрепа нямаше да се справим и към всички хора, които просто са ни харесвали и са ни давали увереност да вървим по този нелек път в света на изкуството!

Изложбата на Юлия Станкова ще бъде съпроводена с двуезичен печатен каталог с репродукции и текстове от художничката и ще може да бъде видяна до 22 април 2018 г. , както и онлайн в сайта на галерия „Париж“.

More from View Sofia

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 4 дни

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 5 дни

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?