Следва

Дизайн за вдъхновение: Берлинският Гилгамеш

Beyond Borders: Лошите майки на Холивуд

Like mother, like daughter 

Celebrities преди 6 години

В началото на седмицата стана въпрос за бисексуалните звезди. Днес Холивуд остава във фокуса ни, но сменяме малко ракурса. Става въпрос за семейните взаимоотношения и по-конретно майки - дъщери и как те се отразяват на кариерите и личния живот на знаменитостите.

Без да си признаваме, ясно е, че сме леко предубедени щом стане въпрос за famous people и техните проблеми. Във всички е заложено мисленето, че перфектният живот имунизира срещу семейни сажди и големи драми. Разбиваме табутата и изпитваме лека вина спрямо първоначалната ни нагласа.

Разглеждаме радословните дървета на Дженифър Анистън, Дрю Баримор, Ариел Уинтър и др.

1. Нанси Доу и Дженифър Анистън

Много родители се отказват доброволно от кариера заради децата си. Така е постъпила и майката на Дженифър Анистън, но обвиненията и проблемите не закъснели. "Критикуваше ме, че съм тлъста и тромава, че очите ми са твърде дълбоки, устата ми е грозна" , споделя Анистън. Тя определя майка си като "психически нестабилна" и ограничава контакта с родителите си до минимум, като дори не ги кани на сватбата с Брад Пит.
Когато става ясно, че Нанси умира, Дженифър не спира да я посещава, въпреки че не може да й прости. Самата Анистън обявява смъртта на майка си на 26 май 2016 г.

Кенди и Тори Спелинг 

Отношенията между двете се развалят след смъртта на бащата на Тори, медийният магнат Аарън Шпилинг, а причината - пари. Тори споделя, че майка й се опитала да присвои цялото богатство на баща й след смъртта му, без да й каже. Сумата варира на около 600 млн. долара. И ние не бихме й говорили за толкова нули. Шегата настрана. Кенди се оправдава пред медиите за постъпката, описвайки дъщеря си като финансово безотговорна: "Тя щеше да изхарчи парите за няколко месеца, а и аз не съм спряла да й помагам." През 2016 г. името на Тори попада в почти всички медии и я обвързват с дълг от 38 хил. долара. В интервю майка й казва, че няма да направи нищо по въпроса. Понастоящем отношенията между двете са табу. През 2017 прекарват заедно празника на майката, след което отново има кавга, защото Кенди иска Тори да напусне съпруга си Дийн Макдермот, защото я е променил много.

Джейд и Дрю Баримор

Дрю Баримор започва да се снима във филми от съвсем малка. На 9 години получава "Златен глобус" и бързо отива на върха. Очаква се на толкова крехка възраст майка й да я предпазва от лошото влияние на Холивуд, но тя прави точно обратното. Джейд започва да води Дрю по всички бохемски партита, използвайки я за пропуск. На едно от партита тя се сблъсква с алкохол и наркотици, но майка й не прави нищо по въпроса. На 13 годишна възраст е изпратена в клиника за зависими след предозиране. Лечението й трае 8 месеца по желание на майка й. След престоя Дрю разбира, че Джейд не само не се е опитала да прикрие "пораженията", ами е изкарвала пари от това. На 15 г. е принудена да напусне дома си и иска да бъдат отнети родителските права на Джейд. Това обаче не спира майка й да изкарва пари от славата на дъщеря си. Тя започва да разпродава личните вещи на Дрю по търгове. "Цялото ми детство мина като на лента.", споделя актрисата. Дори това не е краят. Джейд издава биографична книга за Дрю, в която описва всичко, което е преживяла. В чест на майка си и цялата ситуация актрисата си татуира ангел, носещ кръст с надпис "Джейд".

Дина и Линзи Лоън

Дина прави всичко възможно, за да може Линзи да стане част от елита на Холивуд, но въпреки това връзката между двете не може да бъде наречена "здравословна". През годините феновете и медиите обръщат стабилно внимание на престоите на Линзи по клиники, но чак през 2012 г. се разбира, че тя има нелеки семейни проблеми. Всичко става ясно, когато бащата на Линзи подава сигнал в полицията след погромно парти, завършило със скандал между двете жени, в къщата на звездата. Причината - Дина е взела пари от Линзи, които не желае да върне и е под влияние на тежки наркотици. След скандала Дина казва пред медиите, че Линзи е мъртва за нея, но това не я спира да коментира усилено слуховете по адрес на дъщеря й. Всички смятат, че отношенията им ще се подобрят. През 2016 Линзи публикува в Instagram пост, който призовава хората да спрат да коментират отношенията с майка й: "Не можете да си представите колко е трудно, когато собствената ви майка отказва да ви подкрепи." Постът е активен за кратко, след което изтрит, но казана дума - хвърлен камък. През 2017 г. има данни, че двете са се видели, но напрежението между тях е било осезаемо.

Ариел Уинтър и Кристал Уъркмен

През 2015 г. Ариел печели дело за отнемането на родителските права на майка й - Кристал. "Не само ме унижаваше и обиждаше, но и периодично ме биеше", споделя младата звезда. Кристал се опитва да се оправдае като споделя, че е искала да я предпази от човек, който не е подходящ за нея, но никой не й вярва. През 2017 г. Ариел разкрива още подробности около взаимоотношенията им: "Караше ме да се обличам вулгарно. На 12 изглеждах все едно съм 24. Сигурна съм, че ако режисьорът беше поискал да ме застреля гола, майка ми щеше да му позволи." Кристал отрича всичко. "Тя се опитва да привлече внимание към конфликта. Моли за помощ и съжаление."

В скорошно интервю Кристал се обърна към дъщеря си с думите. "Време е да спрем да се караме. Аз имам нужда от теб и ти имаш нужда от мен." Въпреки нейния зов, източници твърдят, че Уинтър отказва да приеме майка си и е на мнение, че прави всичко за пари.

Нуала и Миша Бартън

Майката на Миша също няма да бъде обявена за родител на годината. За никого не е тайна, че двете не се разбират особено, но цялата истина излиза наяве през 2015 г., когато тя подава дело срещу Нуала. Причината отново е пари. Миша твърди, че майка й харчи нейните пари както и падне, а по-рано я е изгонила от имението им на стойност 7 млн. долара. Оказва се, че от самото началото на кариерата, родителите й имат достъп до личните финансите. Нуала използва не само парите на дъщеря си, но и името й, създавайки линия от дамски аксесоари и отваряйки фирмен магазин. След протеклото се дело съдът разпорежда двете жени да продадат имението и да си разделят парите, но според Миша майка й неколкократно нарушава споразумението като не допуска потенциални купувачи до имота.

В крайна сметка те успяват да се помирят или поне такова впечатление оставят, отлагайки продажбата на имението с уговорката, че винаги може да бъде възобновена. Малко след това обаче Миша претърпява нервен срив. Актрисата е намерена по средата на двора по дълга риза с вратовръзка - изрича нещо неразбираемо, обвинява майка си, че е вещица и пада на земята с писъци. След инцидентът Миша отива в психиатрична клиника, но журналистите така и не успяват да разберат какво точно й има. Оказва се, че Нуала изобщо не е знаела за случилото се и не посещава дъщеря си. 

Къртни Лав и Франсис Кобейн

Не е тайна за никого, че Кортни не е родена за родител. Сериозните проблеми с алкохола и наркотиците стартират още в юношеството и тя не променя навиците си дори по време не бременността. Съпругата на Кърт Кобейн не се е срамува по никакъв начин от употребата на забранени субстанции и тя самата споделя, че ги е приемала дори в последните дни преди да роди. Не един път е влизала в клиника за рехабилитация, но това не й указва влияние. Веднага щом излезе тя започва отново да съсипва живота си. Дори когато пияна е щяла да запали къщата, в която е била дъщеря й Франсис, тя не обмисля да спре да пие. Едва след като Франсис навършва 17 години, съдът лишава Кортни от родителските й права. През 2009-а г. временни настойници са баба й и дядо й - родителите на Кърт Кобейн, които я отглеждат през целия й живот. Това е единственото правилно решение, което може да бъде взето. Откакто не живеят заедно отношенията между двете значително се подобряват и понякога дори излизат заедно.

More Celebrities

Внезапно слабичката Кейти Пери и пак ли за онова лекарство става въпрос

Celebrities преди 28 минути

Кейти Пери и силно вталената й фигура, демонстрирана в прозрачна мрежеста рокля на музикалните награди iHeartRadio 2024 възбудиха добре познатия на шум около "обичайния заподозрян" - Оземпик. 

Тенис мода номер 4 от Зендая, този път в бяло

Celebrities преди 20 часа

Тенис модното турне на Зендая вече е към своя край. Признаваме се, никога не сме се радвали толкова на буквалната мода. Стилът на актрисата, вдъхновен от тениса, за премиерата на предстоящия филм Challengers, обаче, определено е нещо много специално. През уикенда видяхме разнообразие от бели тенис визии в Милано, следващи показаното в Сидни, Париж, Рим и други столици, така че се гмурваме в приказния стилов свят на талантливата актриса, създаден от стилиста Лоу Роуч (Law Roach), за пореден път.