Следва

Седмичен ХОРОСКОП - 02.04 - 08.04

Дизайн за вдъхновение: Берлинският Гилгамеш

Отваряме вратите на бункера от Втората Световна война...
 

All About Life преди 5 години

... в „нацистка“ Германия.

"Трудно е да възстановиш такъв тип пространства, които са заредени с история и нелепа атмосфера, която се усеща в монументалните бетонови конструкции", разкрива архитектът на прекрасния музей Джон Паусън в интервю за немско списание.

Минималистичният в стила си на творчество, Джон, великолепно преобразява телекомуникациония бункер в дом на изкуство, в квартал Кройцберг в Берлин.

Един от по-специалните експонати, изложени в тази бетонна крепост, е колекцията Feuerlе, която е част от ежедневната постановка на музея домакин на съвременното изкуство. 

От особена важност за това прекрасно архитектурно произведение са императорските вази, мебели, скулптури и други скъпоценни исторически предмети, които датират от 7-ми до 13-ти век /периодът по време на развитието на югоизточните азиатски култури/ и съвременни произведения на изкуството от художници като Anish Kapoor.

Музея се простира на площ от 6 480 квадратни метра. А артефактите са разположени на всичките 3 нива с допълнителни пространства за временни изложби. Най-долният етаж е "попил" три тематични стаи: Звукова зала, Езеро стая и Стая с тамян.

Посетителите на Звуковата зала ще бъдат помолени да оставят мобилните си телефони на входа, за да осигурят сигурността от неискани действия по изящните експонати.
Стаята е подкрепена с музика от американския композитор Джон Кейдж, за да помогне на разглеждащите да се съсредоточат върху красотата на артефактите.

Стаята с езерото предлага необичаен изглед към "голямата вода" на долния етаж на сградата. Това изкуствено водно пространство се използва за затопляне на музея чрез геотермална термопомпа, пренасяща топлина от земята.

Стаята с тамян пък е предназначена да подчертае значението на древните китайски церемонии като: духовната дисциплина, в която човек трябва да възприеме позитивната енергията от хубавите аромати.

Отпътувайте, чрез галерията горе>>>, в древните и мистични експонати, "разпиляни" в модерното монументалното пространство.

More All About Life