Следва

КРАЙ? Гоша Рубчинский спира с модата?

Дизайнери за следене: Ивана Пиля

Авангардност и една по-различна естетика от "Балканския силиконов стил"!
 

All fashion преди 5 години

В рубриката ни днес презентираме талантлив творец с име: Ивана Пиля, дипломиран моден дизайнер на "Националната Художествена Академия" в Белград, Сърбия.

От 2007 г. насам, Ивана работи като дизайнер на спортни дрехи в различни модни къщи. Опитът, който натрупва, е безценен и това отлично си личи във всичките й нови колекции, разходени на световния моден подиум в столиците на Холандия, Германия, Великобритания, Дубай и др.


В началото на 2010-та, Пиля, с дипломната си колекция, съставена от 15 дизайна, печели международния конкурс FASHIONCLASH, който я награждава с презентация на линията в Холандия.

Колекцията е вдъхновена от японската култура и оригами като технология на изработка. Разпознаваема по маниера си на работа Ивана неколкократно се изявява в различни медии, споделяйки, че се инспирира от филми на ужасите и по-различните човешки, психологически разсъждения. 

Провокативното творчество на артиста се маркира от геометрични и леко монументални форми на платове, които минават през ножицата на автора и се преобразяват в уникални рокли, поли, кимона и други модни елементи. На пръв поглед веднага ще я свържем с вечния Алекзандър Маккуин, но впоследствие, като навлезем по-детайлно в изкуството й ще разберем, че дизайните, концепцията и стила й са коренно различни от тези на британския bad boy.

Дизайните на изумително талантливата сръбкиня се носят от много известни личности - Дита фон Тийз, Ели Голдинг, Лили Алън, Дейзи Лоу, Палома Фейт и много други.

Харесваме този екстравагантен подход на Пиля! Вижте ревюто й във видеото и познайте защо обичаме "Berlin Аlternative Fashion Week"!

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 10 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.