На какво ухае поколението Y: Любимите аромати на съвременната генерация

На какво ухае поколението Y: Любимите аромати на съвременната генерация

Както и уханията, които в момента са на върха на популярността…

Поколението Y или така наречените „милениали“ са считани от демографията за съвременната генерация, за чиято отправна точка обикновено най-често смятат 80-те и 90-те години на XX в. Изменението на поколенията резултира и в изменение на вкусовете, поради което съществува наблюдението, че големите марки произвеждат аромати специално за милениалите. Да видим на какво ухае нашето поколение…

Kenzo ни представи новата си композиция – Aqua Kenzo. Това е свеж аромат с плодове, малинови листа, магнолия за жените, а сандаловото дърво и лешниковите листа са избраната комбинация за мъжкия аромат.

Преди това предложенията си за поколението Y ни представи Bvlgari с аромата Omnia Pink Sapphire, а Hermès направи това с Twilly d’Hermès, YSL с мъжката композиция, наречена „Y“, а Салваторе Ферагмо пусна аромата Amo Ferragamo.

Чудесен пример за аромат, направен за поколението Y, e Daisy от Marc Jacobs. За рекламната си кампания марката привлече Кайа Гербер – най-търсеният модел за 2017 г. според Симона Катанео (главен маркетинг специалист в Coty Luxury). Катанео също така споделя, че откакто Кайа Гербер е рекламно лице, посещението на страниците на Marc Jacobs в Instagram и Facebook е нараснало с 36%, а популярността на хаштага #MJDaisy се е увеличила с 80%.

Промяната се наблюдава както в самите аромати, така и в рекламните лозунги и дори самите бутилки на продуктите. Лили-Роуз Деп стана лице на No.5 L'Eau от Chanel, Бела Хадид представлява Goldea The Roman Night от Bulgari, Суки Уотърхаус - Amo Ferragamo от Салваторе Ферагамо, Арън Тейлър-Джонсън - Gentleman от Givenchy.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.