Следва

Дизайн за вдъхновение: Чилийски дъжд

Истории от живота: Мишел “The Ageless” Пфайфър

„Пушех цигари, ядях каквото си поискам и миех лицето си със сапун за ръце. Хората бяха УЖАСЕНИ!“…

Celebrities преди 5 години

Много, много отдавна дъщерята на техника Дик Пфайфър е касиерка в супермаркет, а малко по-късно и стенограф в съдебната зала. Както се досещате, нито едно от тези й начинания не е достатъчно интригуващо за Мишел и отнема малко време, за да осъзнае с какво всъщност иска да се занимава – кино. Пропускането доста от часовете в гимназията, за да ги размени за разходка на плажа, довежда и до окончателния отказ от образователната система през първата година на Мишел в колежа, което не е особено добре прието от родителите й. Захвърля учебниците, за да се подготви адекватно за конкурс за красота през 1978г., който й печели титлата Miss Orange County. След като печели титлата, която не е кой знае какъв престиж, Мишел се мести сама в L.A., за да преследва вече осъзнатата и така желана звездна кариера.

На красавицата не й се налага да чака дълго преди да бъде открита – това се случва с ролята, която й е възложена в Брилянтин 2 (Grease 2). И въпреки че се радва на немалък успех с това си участие, знатната роля, която й печели вниманието на „големите риби“ и я поставя на централно място в холивудската актьорска схема, е тази на добре позната Елвира или изкушението на Ал Пачино в Белязаният (Scarface, 1983) на Скорсезе. Именно след като изиграва Елвира, в индустрията започват да гледат на Мишел и като добра актриса, освен просто красиво лице и проницателен поглед, както е било дотогава.

Животът на Пфайфър оттук нататък със сигурност е много повече от това, за което някога си е мечтала. В актьорската си кариера привлекателната блондинка си партнира с желаните от всички Ал Пачино, Джак Никълсън, Робърт де Ниро, Брус Уилис, а списъкът й от обожатели е също толкова качествено наситен. Пфайфър не е от знаменитостите, които правят публично достояние и най-дребната подробност от личния си живот, но това не спира светските хроникьори и всеки "стойностен" таблоид разполага с точни сведения за всички значими връзки в живота й.

На 23 години Мишел се омъжва за Питър Хортън, но за кратък период от само седем години. Вече на 30, Пфайфър открива любовта отново… или по-скоро любовта открива нея – в кварталната боулинг зала. Странно е, нали? Зашеметяваща жена от ранга на Мишел, посещаваща хиляди балове, премиери, партита, едно от друго по-шикозни и изискани, се влюбва в случаен тип докато играе боулинг. Да, обаче, „типът“ се оказва е не толкова случаен - когато играеш боулинг заедно с другите си приятели-холивудски знаменитости. Това не прави любовната им история по-малко романтична, но по всяка вероятност пътищата на Мишел и режисьорът Дейвид Кели, щяха да се пресекат така или иначе.
 

Току-що осиновила дъщеря си Клаудия Роуз, Пфайфър намира и спътника си в живота, същият Дейвид Кели. Двамата се женят през ноември 1993г., а само девет месеца по-късно Клаудия Роуз се сдобива с братче – Джон Хенри. Като едно от малкото оцелели и до днес холивудски семейства, Мишел и Дейвид будят интерес като истинска забележителност. За Пфайфър тайната е проста и не я крие от никого: „Първият път бях дете (говорейки за първия си брак). Сега не съм такъв егоист. (..) Мисля, че всяка двойка трябва да прекарва време без децата; да стоите до късно; да разговаряте; да ходите на кино; да се разхождате или просто да решавате кръстословиците в неделния вестник заедно. Все още имаме date nights и повярвайте ми, и двамата ги чакаме цяла седмица!“

Тайната за брака е открита и разкрита, но по думи на самата Пфайфър, най-дълго време й е отнело да се научи как да се грижи за себе си. Цели 40 години, ако трябва да сме точни. „Пушех цигари, ядях каквото си поискам и миех лицето си със сапун за ръце. Хората бяха ужасени! Сега, вече осъзнала до някаква степен какво и как трябва да правя със себе си, не отдавам особено значение на нищо, свързано с външния си вид. Единствената ми грижа е да остарея благородно и красиво, а не да приличам на своя восъчна фигура.“

Наричаме я “The Ageless” съвсем неслучайно. По-рано този месец (29 април) Мишел навърши цели 60 години, а ние не виждаме да е станала по-малко привлекателна. Напротив. Урокът, на който ни учи Мишел, е как да бъдем щастливи, как да бъдем верни на себе си, как да вярваме в себе си, да преследваме мечтите си настървено, а резултатът – очевиден е. Жена, неудовлетворена от живота и от себе си, би ли изглеждала толкова зашеметяваща, колкото и в емблематичната си роля на Елвира?

П.П. Говорим за визията на Елвира – съвсем наясно сме, че и тя е емоционална развалина като всички нас.

More Celebrities

Драма и възторг: Катрин и всички други принцеси на Уелс в историята

Celebrities преди 6 часа

В историята е имало само 10 принцеси на Уелс. Въпреки че въпросните знатни дами вляха в монархията нова кръв и интелигентна различност, всички те са източник на очарование и... скандални клюки.