Следва

ПЪТИЩА: Изложба на Васил Докев

We Ask, They Answer: Люси Дяковска и Jeremy за Евровизия

...

Music преди 5 години

Една от най-обсъжданите теми през изминалите дни, не само у нас, а и в цяла Европа, е Евровизия. Сред въпросите, които касаят аудиторията на предаването са "Заслужена ли е победата на Израел? и "Защо не успяхме НИЕ да спечелим?". Ние също имаме тези терзания, или, хайде, да ги наречем неизвестни, но понеже сме Модна Редакция и не се славим с музикална специфика, решихме да потърсим отговорите от професионалисти.

Избрахме си любимите Люси Дяковска и JEREMY, и им подадохме еднакъв въпрос/и:

Какво попречи на Equinox да се класират напред и какво всъщност направи така, че Израел и леко инфантилното им парче да спечелят тазгодишното издание?

Думата на професионалистите следва:

Люси Дяковска:

Евровизия е много комплексно състезание и изживяване. Интересното в тазгодишното издание беше, че много големи фаворити, фаворизирани от хора, които от десетилетия следят шоуто и имат водещо мнение, изпаднаха, за тях EQUINOX бяха в челната 3-ка или 5-ца. Убедена съм, че абсолютно всички бяха неприятно изненадани от финалния вот, защото нямаше нещо, което групата да не направи добре. /А тук само ви припомняме, когато ТЯ ни говори за Любов./ Имаше дълбочина, усещане за музика, усещане, че искат да стигнат далеч с това, което изпълняват през тези 3 минути. Това усещане не получих от Израел. Много е трудно да кажеш какво единият е направил правилно, а другият не, защото в случая говорим за различни музикални произведения, различни артисти и изпълнения. Ако имаше обяснение защо една музика е успешна днес, а утре друга, всеки музикант на този свят би имал перфектната рецепта, за да бъде номер 1. Това неведнъж сме го коментирали с мои колеги, с Universal Records. Когато се чудиш коя песен да бъде първа представителна извадка на албум, винаги си казваш, “Аз, ако знаех коя песен ще бъде хит, щях да бъда мултимилиардер.“ В Евровизия е много подобно - миналата седмица може да си бил фаворит и изведнъж да се случат такива изненади, каквито всички видяхме в събота. За мен представянето на Нета не беше на ниво. Гледала съм много по-добри нейни изпълнения. Тя не пя добре и въпреки това беше максимално оценена от публиката, което ме кара да мисля, че явно в този момент аудиторията в Европа, Израел и Австралия е имала нужда от нещо подобно, повече отколкото от по-дълбоките произведения, които ги имаше и много от тях заслужаваха да бъдат на по-високи позиции, включително, разбира се, и EQUINOX.

JEREMY:

Европа има освен географски очертания, и икономически, и културни такива, и това е добре да се има предвид, когато се следи този формат. Може би това, че "нещо" не стига, за да бъдат победители, е всъщност добра новина. България все още не е гореща точка за Европа и света. По-важното е, че българите са горди от това как са представени и през тази година. Това, че не сме спечелили не означава, че не трябва да сме на една сцена с всички или, че България не трябва да бъде представена на Евровизия. Между другото те също ни говориха за Любов - тук!

More Music