Следва

Изложба “25 x25”

Метрополис посреща лятото „Като на Кино“

С настъпването на юни настроението ни става по-лятно от всякога...

Movies & TV преди 5 години

Дните стават по-дълги, нощите по-топли, а емоциите и парти настроението се събуждат в търсене на нови предизвикателства.

Когато говорим за партита, които нямат аналог по нашите ширини, асоциацията ни винаги е Метрополис. Тези пионери в изкуството на забавлението не спират да ни изненадват приятно повече от 20 години. Всяко едно от техните събития носи в себе си духа на рейв културата от 90-те години, преплетено със силни емоции, качествена музика и несравними изживявания.

Hello Summer е първото от събитията на организацията за летния сезон, като още отсега можем да твърдим, че ще остави ярък спомен в съзнанието ни.

На 23 юни ще влезем в 14-часов техно вихър с едни от най-изявените лица на Българската и международна електронна сцена. Главни герои на сагата ще бъдат трима артисти, които са едни от най-прогресивните звезди в техно небосвода през последните години. Първият от тях е Траумер, който миналата година ни разтърси из основи в Приморско на Insomnia. Етап Кайл пък ни отнесе в друго измерение със Sonic Voyager през април 2017, а Алекс.До е една от утвърдените личности на Берлинската техно сцена.

Всичко това, примесено с атмосферата на Киноцентър Ню Бояна, предвещава истински празник на електронната музика.

Нямахме търпение да разберем повече информация „от кухнята“, затова се свързахме с организаторите. Ето какво ни споделиха те:

С Hello Summer полагате началото на летния сезон за Метрополис. Какви са очакванията?
-Hello Summer e естественото продължение на Street Parade, което събираше близо 20 000 души по улиците на София между 1999 и 2002г. Беше истински празник на електронната музика. Хиляди освободени хора, които просто се забавляваха. Такава беше рейв културата навремето. Надяваме се, че и сега ще е така.

Локацията е доста интересна, някак предвещава епично парти. Как мислите?
Ню Бояна ще правим събитие за първи път, но имаме усещането, че ще се получи много добре. Самото място, декорите, историите, които седят зад тях, носят една особена атмосфера и те карат да се пренесеш в друго измерение. Да бъдеш на място, което свързваш с конкретна сцена от филм, определено допринася за силните емоции. Още повече, че започваме на открито. Ще бъде интересна вечер със сигурност.

Как ще протече вечерта на 23-ти юни?
- Този път събитието ни ще бъде малко по-различно от предходните. По принцип започваме в 22:00 и продължаваме до 08:00 сутринта, като огромна част от феновете ни желаят да продължим и след това. Поради тази причина, на 23-ти ще започнем още в 18:00ч., на един от декорите под открито небе. Същинската част на вечерта ще се пренесе в павилион 12 от 22:00ч., като разбира се, отвън ще остане чил аут зона за романтиците.

А нещо повече за лайн-ъпа?
- Освен, че този път е по-дълъг от нормалното? (смеят се) Началото на лятото трябва да се почете подобаващо. Заедно с гостите ни от чужбина, този път феновете ще имат възможността да се насладят и на силно българско присъствие – някои от тях са част от лицата на Метрополис, други са изявени имена от локалната клубна електронна сцена. Определено ще бъде интересно. И разнообразно.

Нещо в заключение?
- Очакваме всички фенове, които не спират да ни подкрепят вече повече от 20 години, на 23-ти юни в Ню Бояна, за да кажем заедно Здравей на лятото. Както и – „Не създавайте паника, не тичайте към вкъщи“.

Всички, които искат да бъдат част от Hello Summer, могат да закупят своите билети от мрежите на eventim, epay.bg и easy pay. А за присъединяващите се по-късно вечерта ще има специален парти бус от “Хладилника” до Киноцентъра в интервала между 23:20 и 01:30 през нощта.

More from View Sofia

More Movies & TV