Следва

Четиво в четвъртък: "Ярост" от Салман Рушди

РЕЖИСЬОРЪТ ТИМ БЪРТЪН СЪЖИВЯВА ОБРАЗА НА ЕДИН ОТ НАЙ-ОБИЧАНИТЕ ГЕРОИ НА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА

СЛОНЧЕТО ДЪМБО СЕ ЗАВРЪЩА С ПОРЕДНАТА БЛЯСКАВА ДИСНИ ПРОДУКЦИЯ

Movies & TV преди 5 години

Един от най-ярките анимационни образи, появил се за първи път през 1941 година, се завръща на големия екран за нов живот в едноименната игрална продукция на Дисни – Дъмбо. Филмът ще бъде заснет изцяло в Англия - в Pinewood Studios и в Cardington Studios. За да бъде постигнат автентичен и въздействащ образ на Дъмбо, във филма ще се използват най-съвременни визуални ефекти. Несравнимият режисьор Тим Бъртън (Алиса в страната на чудесата, Чарли и шоколадовата фабрика) за пореден път ще даде живот на любим герой и ще поднесе на зрителите една бляскава картина на цирковия свят с неговите тайни и необятни предели.

В новата адаптация на Дисни се разказва историята на Холт Фариер (Колин Фарел), бивш цирков артист, който намира живота си обърнат с главата надолу, връщайки се от войната. Собственикът на цирка Макс Медичи (Дани ДеВито) вербува Холт да се грижи за новородено слонче, чиито огромни уши го правят за посмешище във вече замиращия цирк. Когато обаче децата на Холт (Паркър и Хобинс) разбират, че Дъмбо може да лети, убедителният предприемач В. А. Вандевър (Майкъл Кийтън) и акробат на име Колет Маркант се захващат със задачата да превърнат странното дебелокожо създание в истинска звезда.

Освен с интригуваща история и спираща дъха визия, Дъмбо се отличава и със звезден актьорски състав. В него присъстват носителите на „Златен глобус“ Колин Фарел (В Брюж, Омарът), Майкъл Кийтън (Бърдмен, Бийтълджус) и Дани ДеВито (Батман се завръща, Голяма риба), който е и носител на награда „Еми“, прелестната Ева Грийн (Домът на мис Перигрин за чудати деца, Тъмни сенки), носителка както на „Златен глобус“, така и на наградата на БАФТА, както и изгряващите актьори Нико Паркър и Финли Хобинс, които за първи път получават роли във филмова продукция. В актьорския състав влизат още Рошан Сет, ДеОбия Опарей, Шарън Рууни и Дъглас Рийд. Катърли Фроенфелдер (Домът на мис Перигрин за чудати деца, Големи очи), Дерек Фрей (Домът на мис Перигрин за чудати деца, Франкенуини), Ерен Крюгер (Офелия, Къщата на сенките) и Джъстин Спрингър (ТРОН: Заветът) продуцират по сценарий на Крюгер. Изпълнителен продуцент е Найджъл Гостелоу (Домът на мис Перигрин за чудати деца, Къщата на сенките).

Творческият екип на Дъмбо включва оператора Бен Дейвис (Доктор Стрейндж, Пазители на галактиката), носителят на „Оскар“ и дизайнер на продукцията Рик Хайнрикс (Междузвездни войни: Последните джедаи, Къщата на сенките), дизайнерката на костюми и четирикратна носителка на „Оскар“ Колийн Атууд (Алиса в страната на чудесата, Фантастични животни и къде да ги намерим).
Дъмбо ще завладее сърцата на зрителите на 23 март 2019 година.

 

More from View Sofia

More Movies & TV