Следва

FASHION IDENTITY 2018

Resort 2019: Roksanda

Изкуството като водеща тема…

Runway преди 5 години

…не само сега, а винаги е било главно вдъхновение на сръбската по произход дизайнерка, Роксанда Илинчич. Музата за резортната колекция борави в делата на Helen Frankenthaler и абстрактния й експресионизъм. Разглеждайки движенията с четка на художничката, спонтанни и красиви, Роксанда пресъздава усещането в дрехa.

Създавайки изкуство като дреха, Илинчич набляга на флуидни, обемни и пречупени форми изградени от висококачествени тъкани. Смесвайки естествени коприни, кашмир и вълна, предложенията излъчват силна доза лукс, елегантност и изисканост в рафиниран силует.

Аксесоарите скулптурирани от геометрични линии и форми обединени с кожени каиши и метални контури, допълват цялото базирано на силно чувство за цвят. Обувките, високите ботуши и чехли напълно довеждат визиите до романтична степен, а бижута решени в злато и перли подкрепят абстрактния като линия подход.

Цветовата гама, разлята в широк спектър на сетивно възприятие, тече в полето на пастелните, розови, виолетови, сини, пудрени нюанси. Експресивно, контрастът е постигнат с яркостта на тюркоазеното, червеното, оранжевото и маджента, като детайл в цвят.

Абстрактният експресионизъм като изкуство в дреха на Роксанда, в галерията горе>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.